Woontips

Kleurentips om je tuin in te richten

Nu de lente voor de deur staat is het weer tijd om je tuin opnieuw in te kunnen richten. Dit kan op diverse manieren, door bijvoorbeeld nieuw tuinmeubilair aan te schaffen en door nieuwe bloemen te planten. We kunnen je tips geven over hoe je kleuren het beste in je tuin kunt integreren. Sowieso kun je een scheiding maken tussen koude en warme kleuren en deze geven gelijk een bepaalde uitstraling aan je tuin.

Warme kleuren zijn bijvoorbeeld geel, rood en oranje. Warme kleuren hebben als eigenschap dat ze expressief zijn en je hierdoor het idee hebt dat ze op je af komen. Koude kleuren zijn violet, paars en blauw. Deze zijn subtieler en creëren juist weer diepte. Wanneer je je tuin gaat inrichten kun je hier rekening mee houden. Als je je bedenkt wat voor sfeer je je tuin wil geven kun je hier de kleuren op aan passen. Als je bijvoorbeeld een rustige tuin wil hebben kun je het beste kiezen voor koude kleuren, en de combinatie van warme kleuren zorgt weer voor meer gezelligheid.

Kleurgebruik in tuin

Elke kleur heeft ook weer een andere eigenschap. We bespreken er een aantal. Zo straalt wit rust uit en het is makkelijk te combineren met andere kleuren. Geel geeft meer vrolijkheid aan je tuin en oranje valt vooral op naast dat het meer gezelligheid aan je tuin heeft. Rood is juist weer opvallend en straalt liefde uit. Blauw straalt weer ontspanning en rust uit. Paars en violet geven juist weer een mysterieuze uitstraling. Tenslotte kun je groen gemakkelijk combineren met andere kleuren aangezien de meeste kleuren in je tuin groen zullen zijn omdat de meeste planten en bloemen deze kleur zullen hebben.

Door bepaalde kleuren met elkaar te combineren kun je een bepaalde sfeer aanbrengen in je tuin. Hierdoor kun je je tuin een persoonlijke touch geven. Je kunt kiezen tussen verschillende stijlen, zoals harmonieus of juist weer contrasterend. Wanneer je een harmonieuze combinatie wil creëren kun je dit doen door kleuren te kiezen die dicht bij elkaar liggen, zoals geel naast oranje of oranje naast rood. Dit geeft vaak een rustiger effect dan wanneer je voor contrast gaat. Wanneer je contrasterend te werk gaat zul je namelijk kleuren combineren die in de kleurencirkel juist verder van elkaar af staan. Dit geeft wel meer accenten aan je tuin, zo kun je bijvoorbeeld rood en violet combineren zodat je een scherpere uitstraling aan je tuin geeft.

Je kunt de bloemen in je tuin een bepaalde kleur laten geven, maar dit kun je zoals eerder genoemd ook doen met je tuinmeubilair. Wanneer je op zoek bent naar nieuwe tuinmeubelen, kun je kijken op de website van Fonteyn. Als je verschillende tuinmeubelen wil combineren die wel dezelfde stijl hebben kun je voor een tuinset gaan. Maar als je één soort tuinmeubel aan wil schaffen kun je ook bij Fonteyn terecht. Kijk bijvoorbeeld eens op tuinbanken, deze kun je in allerlei soorten en maten vinden, van comfortabel tot meer functioneel.

Extra sfeer in de tuin door tuinaccessoires

Een sfeervolle tuin creëren is helemaal niet zo lastig. Gebruik de juiste kleuren en kies tuinaccessoires die voor sfeer zorgen. Zo heeft een terraskachel de eigenschap om voor extra sfeer (en warmte) te zorgen. Ook kan je kiezen voor een vuurkorf of loungeset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *