Woontips

Je huis verkopen en naar Porto vertrekken, iets voor jou?

Veel Nederlanders gaan jaarlijks op vakantie naar een warm land zoals Spanje of Portugal. Het klimaat is er heerlijk en er valt van alles te zien en te beleven. Velen vragen zich dan ook af of het niet mogelijk is om een huis te kopen in Spanje of Portugal. Er zijn ook vrij veel Nederlanders die deze stap daadwerkelijk zetten. Of je nou een huis wilt kopen om er te wonen of omdat je een vakantiehuis wilt, Portugal is over het algemeen een aantrekkelijk land. Vooral een huis verkopen en naar Porto of naar de omgeving van deze stad verhuizen, is momenteel erg aantrekkelijk. Ben jij benieuwd naar wat dit land te bieden heeft en of deze omgeving misschien iets voor jou is? Dan lees je hieronder alles dat je moet weten!

Het prachtige klimaat

Om te beginnen heeft Portugal een klimaat waar veel Nederlanders jaloers op zijn. Vooral in de zomermaanden kunnen de temperaturen hoog oplopen in Portugal. Het is daarom absoluut geen slecht idee om in het land op vakantie te gaan. Als je altijd van het klimaat wilt kunnen genieten, kun je het beste en huis kopen in Portugal. Wanneer je een huis in Porto hebt, woon je vlakbij het strand. Je hoeft slechts een kwartier te rijden en je bent er al. Het klimaat is een van de voornaamste redenen dat veel mensen ervoor kiezen om een huis te kopen in Portugal. Echter, heeft het land natuurlijk nog veel meer te bieden. 

De rust

Als je naar een toeristische bestemming in Portugal gaat, is het er doorgaans erg druk. Het noorden van Portugal is echter een stuk minder toeristisch. Je huis verkopen en in Porto gaan wonen is ideaal als je van de rust wilt genieten. De omgeving is hiervoor zeer geschikt. Zo bevinden zich nabij Porto bijvoorbeeld veel natuurgebieden. Hier kun je even ontsnappen van alle drukte in het dagelijkse leven. Ook de wijnranken rondom de stad zijn kenmerkend voor dit deel van Portugal. Als je van de rust wilt genieten, is deze locatie dus uitstekend. Toch is een huis kopen in Portugal niet alleen weggelegd voor mensen die van hun rust willen genieten. Er is in de omgeving namelijk ook meer dan voldoende te doen. Je bent dus absoluut niet afgezonderd wanneer je hier woont.

Het kostenplaatje

Je huis verkopen en in Porto gaan wonen klinkt dus erg leuk, maar is het ook te betalen? Over het algemeen wel! Je betaalt voor vastgoed in Portugal doorgaans namelijk minder dan voor vastgoed in Nederland, tenzij dat je een toeristische locatie uitkiest. Ook heb je veel minder geld nodig om rond te komen in Portugal. In Portugal verdien je doorgaans ook minder, dus dit is wel iets waar je rekening mee moet houden als je er wilt gaan wonen en werken. De huizenprijs in Porto stijgt momenteel en het is dus verstandig om snel te beslissen. Hierdoor is je huis verkopen en naar Porto vertrekken overigens wel een goede investering. De kans dat de woning de komende jaren flink in waarde zal stijgen is namelijk relatief groot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *