Woontips

Je huis goed beveiligen doe je zo

Het is natuurlijk belangrijk dat je je veilig voelt in je eigen huis. Hierbij kan het helpen als je huis goed beveiligd is. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Lees dan snel verder.

Goede sloten

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je je huis goed op slot kunt doen, zowel als je weggaat als dat je ‘s nachts ligt te slapen. Het is belangrijk dat je voordeur is zijn geheel goed dicht gaat en er nergens sprake is van een (kleine) kier. Hier kunnen namelijk al voorwerpen tussen worden gestoken waardoor de deur kan worden ontwricht. Je kunt dan ook kiezen voor meerdere punten waar je de deur op slot doet, een zogenaamd meerpuntsslot. Als je wilt voorkomen dat jouw deur te forceren of te flipperen is, dan is het aan te raden om een anti-inbraakstrip te plaatsen. Hiermee verberg je de sluitnaad van jouw deur.

Alarmsysteem

Wanneer je denkt dat alleen goede sloten niet genoeg zijn of dat je je daardoor niet veilig genoeg voelt. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat het huis erg groot is en je niet alles in de gaten kunt houden. Dan kun je kiezen voor een alarmsysteem. Een alarmsysteem heb je in verschillende varianten. Een alarmsysteem heeft namelijk een preactieve werking. Een inbreker breekt namelijk liever niet in bij een huis met een alarmsysteem. Als er dan toch een inbreker binnenkomt en het alarm gaat af, dan zal de inbreker ook snel weer weg zijn. Daarnaast is je verzekeringspremie ook nog eens lager met een alarmsysteem.

Naast goede sloten en een alarmsysteem zijn er natuurlijk nog meerdere producten om je huis goed te beveiligen. Toch zijn goede sloten en een alarmsysteem het meest effectief. De inbreker komt niet zo makkelijk binnen en zal ook weer snel weg zijn als er een alarm af gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *