Woonkamer inspiratie / Woontips

Inspiratie voor tv’s en tv meubels

De woonkamer is een zeer kenmerkende leefruimte van een woning. De sfeer van het huis wordt in deze kamer gemaakt en daarbij is de woonkamer de plek voor zowel ontspanning, als voor gezelligheid. In een hedendaagse woning is er eigenlijk geen woonkamer meer voor te stellen zonder een televisie. Een goede televisie met tv-meubel komt in beide situaties goed van pas. Een televisie is in eerste instantie leuk voor ontspanning, maar een televisie draagt ook bij aan het interieur en daardoor de sfeer van de kamer. De tv kast, is in deze situatie de finishing touch. Tv meubels komen namelijk in verschillende soorten en maten, maar niet alle tv meubels passen bij iedere televisie. Ben jij benieuwd welke verschillende televisies en tv meubels er op de markt zijn en op welke manier dit bijdraagt aan de sfeer in huis? Je leest het hier in deze blog.

De verschillende soorten tv meubels

Je zou het waarschijnlijk in eerste instantie niet denken, maar er zijn een aantal verschillende tv meubels die je kunt kopen. Een tv meubel, ook wel een tv kast genoemd, is een meubelstuk waarop de televisie komt te staan of boven te hangen. Over het algemeen gaan we van vier verschillende soorten tv meubels uit:

  • De zwevende tv meubel
  • De staande tv meubel
  • De rollende tv meubel
  • De hangende tv meubel

De zwevende tv meubel

Een zwevend tv meubel, is een kast voor de televisie dat geen aanraking heeft met de grond. De tv meubel is in plaats daarvan aan de muur bevestigt, waardoor de tv kast als het ware boven de grond zweeft.

Een zwevend tv meubel is in principe geschikt voor alle verschillende soorten televisies. De televisie met de curve in het scherm, is het meest geschikt voor een zwevende tv meubel. Een zwevend tv meubel creëert namelijk rust en ruimte, terwijl een tv met een curve juist voor het oog ruiten afneemt. Door de twee te combineren, creëer je balans in de woonkamer.

De staande tv meubel

De staande tv meubel, is een tv kast met poten of plint. Wanneer een staande tv kast met een plint wordt geleverd, heeft het vaak de mogelijkheid om ook zwevend opgehangen te worden.

Staande tv meubels geven een traditionele sfeer, waardoor de wat grovere televisies daar goed op terecht kunnen. Doordat de tv meubel staat, in plaats van zweeft, wordt het grove van een grote televisie gebroken.

De rollende tv meubel

De rollende tv meubel, is een tv kast dat op wieltjes staat. Dit zie je voornamelijk in woonkamers, die in een L-vorm ontworpen zijn. De ruimte maakt gebruikt van een hoek en door middel van een rollende tv meubel, kun je zelf bepalen in welk deel van de kamer je tv wilt kijken.

De hangende tv meubel

De hangende tv meubel, is een tv kast dat niet geen televisie houdt. De tv meubel hangt in deze situatie, verticaal tegen de muur aan. Doordat de kast verticaal tegen de muur hangt, krijg je meer ruimte in de kamer. Deze kasten worden voornamelijk gebruikt om DVD’s of andere tv accessoires in te bewaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *