Woontips

Insecten tegengaan is best makkelijk ho(o)r

Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. Het is een warme zomerdag en het barst van de vliegen, muggen en wespen. Dit is al helemáál vervelend wanneer die insecten in huis zitten. Een oude truc is een kommetje met siroop erin waar zij op af komen. Andere oplossingen zijn vliegenvanger-tape of een elektrische vliegenmepper of lamp. Het enige nadeel van deze oplossingen zijn: er moet telkens kosten worden gemaakt om ze opnieuw te gebruiken. Het tikt wel aan als er telkens siroop, batterijen  of tape moet worden gekocht. Een eenmalige aankoop én eentje die altijd werkt is het aanschaffen van een oude vertrouwde hor.

De hor heeft de afgelopen jaren vele veranderingen ondergaan. De moderne hor is tegenwoordig veel steviger en handiger gebouwd dan de hor van enkele jaren geleden. Zo zijn de manieren van plaatsen en openen verbeterd. Naast de vertrouwde vaste hordeur zijn er nu meer verschillende horren. Tegenwoordig heb je een voorzethor, rolhor, inklemhor, raamrolhor en een plisséhor.

Een voorzethor is staat bekend om haar naar buitendraaiende, naar binnendraaiende of schuivende ramen.  Een rolhor zal tijdens de warme periodes vaak worden gebruikt, daarom is het bedieningsgemak van de rolhor noodzakelijk. Er zijn zowel enkele als dubbele uitvoeringen. Een inklemhor is geschikt voor draaikiep ramen. De hor behoord zich als een puzzelstuk in het raam te klemmen. De raamrolhor is als het ware een ontzichtbare, maar zeer effectieve manier om insecten buiten te houden. Een plissé hordeur combineert de Japanse vouwwijze met de Hollandse inventiviteit. De plissédeuren rollen niet op, maar ze vouwen op. Deze typische Japanse vouwwijze is een stijlvolle oplossing voor de insecten.

Wanneer u over een hor beschikt zult u de insecten uitlachen wanneer zij proberen binnen te dringen. Het is de ideale manier om zorgeloos in uw insectenvrije huis te genieten. Een goede hor gaat jarenlang mee en hoeft niet vervangen, gevuld of opgeladen te worden zoals vele andere oplossingen die insecten tegengaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *