Woontips

In een tijdelijke woonruimte wonen: waar denk je aan?

Stel je eens voor, iemand heef net zijn huis verkocht waar hij jarenlang in gewoond heeft. Er is afgesproken op een datum wanneer de sleutel wordt overhandigd. Het is erg handig als dit afgehandeld is, maar 1 probleem, je nieuwe woning is op het moment nog niet klaar. Dus helaas zal je tijdelijk ergens anders moeten wonen. Men moet vaak erg lang wachten om in een ander huis te kunnen wonen. Dus de oplossing is een tijdelijk goedkoop huisje huren. Een tijdelijke woonruimte kopen is alleen mogelijk bij een vast contract of een intentieverklaring. De koophuizen zijn niet erg goedkoop, dus zijn er tweeverdieners nodig om het te bekostigen. Om een huis te huren moet men ingeschreven worden bij een woningvereniging. De wachttijd is erg lang, gemiddeld licht de wachttijd wel op 4 a 5 jaar. De enige optie is dus te huren in een vrije sector. Dit is ideaal voor een tijdelijke woonruimte, omdat er geen wachtrij is.

Wat houdt een tijdelijke woonruimte in?

Een tijdelijke woonruimte is een woning maar men een bepaalde duur kan wonen.  Dit kan verschillen van 6 maanden tot 2 jaar. Deze periode kan verlengd worden met nog 5 jaar. De huurprijs van een tijdelijke woonruimte is veel lager dan de oorspronkelijke huurprijs. De huurder kan het ook opzeggen binnen 1 maand. Vaak moet het 3 maanden van tevoren worden aangegeven. Tijdelijk wonen heeft dus zo zijn voordelen. Het is ideaal om voor het eerst samen te kunnen wonen. Als dit bevalt kan je ergens anders gaan wonen voor een lange vaste tijd. Vaak is een tijdelijke woonruimte kleiner dan gemiddeld. Dit is lastig om spullen tijdig op te kunnen slaan. Vaak is het niet mogelijk om de meubels op te slaan bij familie. Gelukkig zijn er andere mogelijkheden om spullen op te slaan. Het is mogelijk op een tijdelijke opslagplaats te huren. Hierin kun je alle spullen opslaan die je tijdelijk niet nodig hebt. Het is van belang dat alle spullen overzichtelijk worden opgeborgen. Dan bespaar je veel energie en tijd. Ook is het mogelijk om de spullen weg te doen en meubels te gaan huren. Er zijn tegenwoordig veel goeie meubelverhuur bedrijven.

Een goede verzekering en meubelhuur

Het is belangrijk dat de inboedelverzekeraar op de hoogte wordt gebracht van de tijdelijke woning. Het is van belang dat er ook wordt aangeven waar de spullen tijdelijk worden opgeslagen. Dit voorkomt nare verassingen als er iets gestolen wordt, brand uitbreekt of wateroverlast ontstaat. In de tijdelijke woonruimte moet niet teveel investeert worden, maar dat betekent niet dat het ongezellig moet zijn. Verwaarloos de tijdelijke woonruimte niet en besteed toch wat aandacht aan de tijdelijke woonruimte. Hierdoor zal men gelukkiger en opgewekter door de tijdelijke woonruimte gaan. Dit kan heel makkelijk met meubels huren. Door een meubelverhuur bedrijf te bezoeken kan zo de interieur worden opgevrolijkt. Met een laag budget voor meubelhuur is de volledige inrichting van je interieur zo gerealiseerd. De voordelen zijn dat je snel een complete woninginrichting hebt, het tijdelijk is en dat het word getransporteerd.

Bron: https://www.moving-in.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *