Woontips

In 4 stappen een aquarium kopen

Veel mensen vinden de onderwaterwereld prachtig en zouden er het liefst de hele dag naar kijken. Met een aquarium in huis is dat beeld misschien wel dichterbij dan ooit. Een aquarium met een aantal leuke, mooie vissen laat je de onderwaterwereld beleven en brengt iedere ruimte tot leven. Bij het kopen van een aquarium komen verschillende keuzes kijken voor je bij het perfecte aquarium voor jou uitkomt. In dit artikel neem ik je mee door de 4 stappen tijdens het kopen van een aquarium. 

Waar komt het aquarium te staan?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken waar het aquarium komt te staan, er moet natuurlijk wel ruimte voor zijn en er zitten ook enkele eisen aan verbonden. Zo is het niet slim om je aquarium in het zonlicht te zetten, omdat hierdoor algengroei kan ontstaan. Ook een plek bij de verwarming of een plek met veel tocht is niet handig en zal nadelig werken voor je vissen en de rest van het aquarium. 

Het formaat van het aquarium

Een passende plek gevonden? Dan is het tijd om te bedenken hoe groot het aquarium mag worden. Welk formaat kun en wil je kwijt in jouw huis. Er wordt vaak voor een kleiner aquarium gekozen omdat men denkt dat je hier minder onderhoud aan hebt. Toch is het tegenovergestelde waar. Een kleinere versie moet namelijk vaker schoongemaakt worden omdat hij sneller vies wordt. Een groot aquarium hoeft minder vaak schoongemaakt te worden en biedt meer ruimte voor het leven erin (side note: de schoonmaakbeurt vergt hier wel wat meer tijd dan bij een kleine). 

Het design van het aquarium

Er zijn zoveel verschillende soorten aquaria, dat het slim is om ook te bedenken wat voor soort aquarium je wilt. Voor je het weet sta je voor een schap met allerlei verschillende aquaria en zie je door de bomen het bos niet meer. Bedenk daarom voordat je naar de winkel gaat wat je mooi vindt en wat bij jouw interieur past. Ook kun je online een aquarium bij Aqua Leven kopen. Hierdoor kun je meteen (vanaf het plaatje) kijken hoe het aquarium in je huis staat. 

Welke vissen kies je?

Niet alle vissen kunnen zomaar bij elkaar of in een bepaalde leefomgeving overleven. Het is daarom belangrijk dat je van tevoren goed uitzoekt welke vissen je in je nieuwe aquarium wilt gaan houden. De keuze van de vissen kan namelijk ook van invloed zijn op het soort aquarium dat je gaat kopen en vooral op het water wat in de bak gaat. De ene vis is geschikt voor zoetwater en de ander kan alleen leven in zout water. Kom je er zelf niet uit? Laat je dan goed informeren door een expert. Het zou tenslotte zonde zijn als je vissen het niet fijn vinden in jouw aquarium (of zelfs overlijden).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *