Landelijk interieur / Woonideeën / Woontrends

HOUTEN TAFEL SCHUREN STAPPENPLAN

Soms is de tafel nog in prima staat, maar kan het wel een likje verf gebruiken. Het lijkt zo eenvoudig om een tafel dan te voorzien van een nieuwe laag verf. Deze laag blijft pas echt goed hechten, wanneer je de houten tafel van te voren schuurt. Weet je niet hoe dat moet? Wij geven je wat tips, waardoor ook jou het lukt om de perfecte geschuurde tafel te krijgen.

Juiste voorbereiding

Voordat je begint met schuren is het belangrijk om de tafel eerst te controleren op slijtage of weer-gerelateerde scheuren. Je doet er verstandig aan om deze eerst op te vullen met houtvulmiddel. Ook de gaten in de tafel kun je hier mee opvullen. Houtopvulmiddel is kant en klaar te koop in de bouwmarkt. Je kunt dit aanbrengen met een spatel. Laat het vulmiddel 24 uur drogen voordat je aan het schuren begint.

Tafel schuren stappenplan

De tafel kun je zowel handmatig als elektrisch schuren. Wanneer je de tafel handmatig wilt schuren kies je het beste schuurpapier met een medium korrel. Bevestig dit op een houten blokje. Hiervoor zijn speciale blokjes verkrijgbaar. Ook kun je de tafel schuren met een elektrische schuurmachine. Hiermee bespaar je tijd, echter je dient wel genoeg ruimte rondom de tafel te hebben, zodat je hier vrij kan bewegen.

Begin altijd eerst met het schuren van de lades en de poten van de tafel. Pas als laatst schuur je het tafelblad. Schuur altijd in de richting van de houtnerf en nooit te lang op dezelfde plek. Zo krijg je het mooiste schuurresultaat zonder brandplekken.

Afwerking

Zoals een goede voorbereiding noodzakelijk is, is een juiste afwerking dat ook. Wanneer je klaar bent met schuren kun je het beste de tafel afzuigen om het grootste deel houtstof te verwijderen. Vervolgens neem je de tafel af met een vochtige doek om de laatste restjes te verwijderen. Nu is jouw tafel gereed om te worden voorzien van een mooie, nieuwe laag verf!

Bron: https://www.schuurmachineskopen.nl/tafel-schuren/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *