Slaapkamer inspiratie / Woonkamer inspiratie / Woontips

Houd hier rekening bij het renoveren van je plafond

Een nieuw plafond kopen houdt vaak in dat iemand een hele hoop geld kwijt is. Toch hoeft dat zeker niet altijd het geval te zijn. Je kunt er namelijk ook altijd voor kiezen om een systeemplafond te nemen. Dat is een geheel wat bestaat uit losse plafond platen. In deze tekst gaan we een kijkje nemen bij het plafond. Wat is het precies voor een plafond en wat zijn de vele voordelen die komen kijken bij het aanschaffen van een systeemplafond?

Wat is een systeemplafond?

Een systeemplafond is een plafond wat bestaat uit twee verschillende onderdelen. Allereerst is er een geraamte. Deze wordt gemaakt van verschillende materialen en wordt vervolgens gemonteerd onder het oorspronkelijke plafond. In het geraamte worden vervolgens platen gehangen. Deze zogeheten plafond platen zullen dus uiteindelijk het geheel vormen samen met het geraamte. Op die manier ontstaat er dus ook een soort tweede plafond onder het originele plafond. De platen worden vaak gemaakt van kunststof, maar kunnen van verschillende soorten materiaal gemaakt morden. Op die manier is het dus ook mogelijk om het plafond in een hoop verschillende prijsklassementen te krijgen en laat dat nou een van de voordelen van het plafond zijn. Dit is een goede tip als je gaat verbouwen.  We gaan kijken wat nog meer voordelen zijn.

Wat zijn de voordelen van plafond platen?

Het grootste voordeel is namelijk de prijs. Het is namelijk mogelijk om een plafond voor verschillende prijzen te krijgen. Dit ligt maar net aan hoe groot het plafond wordt en welk materiaal er gebruikt gaat worden. Het hoeft dus helemaal niet duur te zijn om een systeemplafond aan te schaffen. Vervolgens is een ander voordeel de ruimte tussen beide plafonds. Dat komt omdat er een ruimte is gecreëerd waar verschillende doeleinden voor kunnen zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om buizen en kabels uit het zicht te halen die normaliter in het zicht hangen in het kantoor. Door deze weg te werken kan het kantoor er direct veel netter uit zien. De akoestiek is ook nog een groot voordeel in de ruimte. Waarbij een normale ruimte kan zorgen voor echo of geluidsoverlast voor omwonenden, kan het bij een systeemplafond zo zijn dat er een veel betere akoestiek ontstaat. Daardoor scheelt het dus ook een hoop geld wat je vervolgens kwijt zou moeten zijn aan het geluid van de kamer. Er zitten dus een hoop voordelen aan het nemen van een systeemplafond in de ruimte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *