Woontips

Hoe vind je in de huidige huizenmarkt een woning in Groningen?

In de huidige huizenmarkt een woning vinden kan soms best nog wel een uitdaging zijn. Er zijn een aantal manieren hoe iemand aan een woning kan komen. Het onderscheid wordt allereerst vaak gemaakt tussen het kopen en huren van woningen. We gaan ons op dit moment vooral focussen op de laatste categorie: huurwoningen. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop iemand in Nederland aan een huurwoning kan komen. Zo is er het verschil tussen huurwoningen Groningen en antikraak Groningen. We gaan beide manieren van wonen onder de loep nemen en kijken welke verschillen zijn tussen huurwoningen en antikraakwoningen zodat je de juiste beslissing kan nemen.

Huurwoningen Groningen, wat is dit en hoe werkt het?

Bij een huurwoning Groningen ga je een huurcontract aan voor een bepaalde tijd. Er zijn verschillende manieren om aan een huurwoning te komen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je in te schrijven bij een woningcoƶperatie zodat je gezamenlijk met hun kunt kijken welke woningen er zijn en of er woningen zijn die in jouw straatje passen. Het is in de huidige markt vaak niet zo dat er direct iets beschikbaar is maar bij een woningbouw kun je je vervolgens ook aanmelden voor updates. Je krijgt dan eens in de zoveel tijd een update met welke huizen er zijn en kunt hierop reageren. Je kunt bij een woningbouw vaak terecht voor sociale huur of voor particuliere huur en het onderscheid daartussen zit hem in wat je qua inkomsten hebt. Je gaat bij een huurwoning vaak een contract aan voor een onbepaalde tijd en hebt dus wel iets meer zekerheid. Toch is het zoeken van een huurwoning in een tijd als deze heel lastig en moet je een minimaal inkomen hebben.

Antikraak Groningen, wat is dit en hoe werkt het?

Gelukkig is er ook nog een andere manier om te huren. Namelijk door middel van antikraak woningen. De naam zegt het eigenlijk al een beetje. Dit zijn namelijk gebouwen die beschermd moeten worden tegen krakers en inbrekers. Hierdoor worden het tijdelijke huisvestingen voor mensen die een woning nodig hebben. Het codewoord van antikraak is dus ook dat het meestal tijdelijke en flexibele contracten zijn. Hierdoor hebben jij en de verhuurder vaak een opzegtermijn van een maand en kun je dus ineens te horen krijgen dat er in een maand tijd verhuisd moet worden. Wanneer je dan nog geen andere woning hebt, kan dat een lastig parket worden. Toch is het wel zo dat je bij een antikraak woning minder hoeft te verdienen om deze te kunnen krijgen en het contract voor jou ook flexibel is. Ook dit is dus een manier om in de huidige huizenmarkt alsnog een woning in Groningen te kunnen vinden voor jou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *