Woontips

Hoe te handelen bij stormschade?

Stormschade u heeft het misschien wel is bij iemand gezien wanneer u op straat liep maar wat te doen als het bij u zelf gebeurt?

Wat voor soort stormschades zijn er?

Storm kan natuurlijk verschillende schades aanrichten zo zou er bijvoorbeeld een boom om kunnen vallen en u huis kunnen raken of vliegt er een tak bijvoorbeeld door u raam. Onder stormschade valt alle schade die komt door regen, wind of een overstroming. Zo kan je ook bijvoorbeeld lekkages krijgen van overstromingen of hevige regenbuien. Niet alleen u huis kan schade hebben maar denk bijvoorbeeld ook aan u auto waar misschien dingen zijn tegen aan gewaaid. Ook bij schade aan het dak dient op korte termijn gehandeld te worden. Een lekkage kan voor meer schade in de woning zorgen. Het dichten van een lek is daarom prioriteit

Wat te doen tegen de schade?

Het is een lastige situatie als de schade midden in de storm gebeurt of u er midden in achter komt want wat valt er te doen als het nog stormt buiten? Er zullen vaak ook niet veel reparateurs gelijk ter plaatse kunnen zijn om het te maken en zou dit ook wel verstandig zijn?

Want als de storm nog niet voorbij is gaat het dan niet weer opnieuw kapot, want vaak heeft een reparatie ook de tijd nodig om bijvoorbeeld op te drogen. Dit is het lastige aan stormschade want het blijft vaak alleen maar voor meer schade zorgen. Bijvoorbeeld als u raam kapot is blijft er regen of objecten u huis in komen.

In de meeste gevallen zal u eerst moeten wachten tot de storm voorbij is tot het gerepareerd kan komen daarbij komt ook kijken dat er waarschijnlijk meer mensen schade hebben en het soms lang kan duren voor een klusjesman beschikbaar is.

Blijf daarom vooral rustig en denk dingen af om extra schade te beperken.

Wordt stormschade vergoed?

Als u een opstalverzekering hebt zal stormschade vaak daaronder vallen en kan de u verzekering een deel van de schade vergoeden. Dit zal bij iedere schade en bij iedere verzekeraar dat u zit verschillen.

Voor de verzekering zal het belangrijk zijn om een indicatie van de kosten te krijgen. Vraag bij een dakdekker in de regio een offerte op.

Bij stormschade zal er wel een hogere eigen risico zitten als bij de meeste verzekeringen die u heeft. Ook is het belangrijk dat u de schade laat liggen zodat het gecontroleerd kan worden wat de schade is en zal er ook KNMI gecontroleerd worden of het daadwerkelijk een storm was.

Let op als u stormschade aan u auto heeft wordt dit niet gedekt door een opstalverzekering hier zal je dan u allrisk verzekering van u auto voor moeten gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *