Woonideeën / Wooninspiratie / Woonkamer inspiratie / Woontips / Woontrends

Hoe onderhoud je betonlook meubelen?

Betonlook meubelen hebben een stoere en robuuste look en passen bij veel woonstijlen. Niet alleen bij een modern of industrieel interieur, maar ook bij een klassieke stijl. Daarbij zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en dus veelzijdig. Net als bij je andere meubels, is het belangrijk om betonlook meubelen goed te onderhouden. Zo weet je zeker dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je aankoop. 

Betonlook meubel schoonmaken

Gebruik voor het verwijderen van vlekken op je meubel van betonlook een stoffen doek. Niet elk schoonmaakmiddel kan je zomaar gebruiken. Middelen met bleek, citroen of andere zuren beschadigen je meubel namelijk. Om dezelfde reden is het ook belangrijk om uit te kijken met wijn. Hier zitten ook zuren in, waar je meubel niet tegen bestand is. Een onderzetter, placemat of tafelkleed is dus geen overbodige luxe. 

Voorkom onnodige vlekken

Het is goed om te weten dat betonlook een gevoelig product is. Mors je iets, maak dit dan direct droog. Doe je dit niet, dan veroorzaakt het vocht vlekken die niet te verwijderen zijn. Ook is het goed om geen pannen of hete kopjes koffie of thee direct op je betonlook meubel neer zetten. Door de hitte onttrekt het betonlook namelijk pigment, waardoor er kringen ontstaan. 

Heb je accessoires op je betonlook tafel staan, bijvoorbeeld kaarsen of een vaas, zorg er dan voor dat ze niet te lang op dezelfde plek staan. Zo voorkom je kleurverschil in het meubel. Overigens is het normaal dat meubels van betonlook na verloop van tijd donkere vlekken krijgen. Dit maakt je meubel uiteindelijk uniek en geeft het juist karakter.           

Tip tegen beschadigingen

Dat er op een gegeven moment verkleuringen, barstjes en putjes ontstaan door gebruik is niet te vermijden. Kleine beschadigingen ontstaan bijvoorbeeld door vallende of krassende sleutels of bestek. Dergelijke kleine beschadigingen kan je eenvoudig oplossen met wat transparante nagellak. Breng hierbij een druppel nagellak aan op de beschadiging en deze wordt zo goed als onzichtbaar.    

Bescherm je betonlook meubelen met onderhoudsolie

Het beste is het om je betonlook meubel voor gebruik te behandelen met onderhoudsolie. Het aanbrengen hiervan gaat eenvoudig met een spons. We raden je aan om drie lagen op je meubel aan te brengen, voor een optimale bescherming. Let erop dat elke laag is opgedroogd, voordat je een volgende laag aanbrengt. Laat het meubel na de behandeling twee dagen met rust, zodat de olie er goed in kan trekken. Herhaal de onderhoudsbeurt het liefst elk jaar, zodat je de levensduur van je betonlook meubel zo lang mogelijk verlengt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *