Woontips

Hoe lampen de uitstraling van je interieur beïnvloeden

Lampen kunnen een behoorlijk opvallend onderdeel vormen van je interieur. Dit geldt niet in het minst voor het moment waarop er gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld grote hanglampen of imposante, staande lampen. Omwille van deze reden is het niet alleen van belang om goed te kijken naar het soort licht dat de lampen realiseren, daarnaast spreekt het voor zich dat je ook rekening zal willen houden met de vormgeving van de lampen. Alleen op die manier kan je er namelijk altijd zeker van zijn dat de gekozen lampen perfect in lijn zullen liggen met de stijl van het interieur waarin ze moeten worden opgenomen.

Welke kleur van verlichting weten de lampen te realiseren?

In eerste instantie spreekt het voor zich dat verlichting tegenwoordig in tal van verschillende kleuren beschikbaar is. Op het ogenblik dat je één of meerdere nieuwe lampen gaat bestellen zal je dan ook altijd goed willen kijken naar het type licht dat wordt verspreid. Gaat het hierbij bijvoorbeeld om een fel licht waardoor ze dienst kan doen als functionele verlichting of is er sprake van een eerder zacht licht waardoor er vooral een bepaalde sfeer mee kan worden gecreëerd? In ieder geval spreekt het voor zich dat het soort verlichting altijd een bepaalde invloed zal hebben op de algemene uitstraling waar je interieur over beschikt.

De invloed van het materiaal op de uitstraling van je lampen

Bij het aanschaffen van nieuwe lampen spreekt het voor zich dat je ook rekening zal willen houden met het materiaal waaruit ze zijn vervaardigd. Het soort materiaal waarvoor je uiteindelijk zal kiezen zal voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de uitstraling waar je lampen over zullen komen te beschikken. Dit spreekt voor zich. Beschik je bijvoorbeeld over een industrieel getint interieur? In dat geval kan het onder meer interessant zijn om te kijken in de richting van lampen die (deels) zijn vervaardigd uit beton, chroom of metaal. Ben je eerder iemand die een voorkeur heeft voor een strak, modern interieur? In dat geval kan het weer interessanter zijn om te kijken in de richting van aluminium en veiligheidsglas. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, laat altijd de stijl van je interieur mee bepalen uit welke materialen jouw nieuwe lampen moeten bestaan.

Denk goed na over de plaats waar je, je lampen gaat hangen

Tot slot spreekt het voor zich dat je altijd goed moet nadenken over de plaats die je lampen zullen krijgen in huis. Wil je bijvoorbeeld dat je lamp dienst gaat doen als absolute eye-catcher in je interieur? In dat geval zal je ze graag een prominente plaats willen geven. Is het voor jou echter vooral van belang dat je lampen op een zo efficiënt mogelijke manier de ruimte verlichten zonder dat ze echt opvalt? Dan zal je natuurlijk voor een plaats willen kiezen die niet echt in het gezichtsveld ligt van mogelijke bezoekers. In ieder geval, bepaal dus altijd voor jezelf in welke mate je graag wil hebben dat je nieuwe lampen opvallen… of net niet opvallen. Uiteraard is het ook belangrijk om op dit vlak rekening te houden met de afmetingen waar de lampen over beschikken die je van plan bent om te kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *