Woontips

Hoe kies ik de beste makelaar in Almere?

“Hoe kies ik de beste makelaar in Almere?”

 

De knoop is doorgehakt, je hebt besloten om je huis te verkopen. En nu verder? Voor velen zijn er zoveel vragen waar je geen antwoord op weet, dit doe je tenslotte niet dagelijks. Bij het verkopen van een woning is het inschakelen van een makelaar daarom zo belangrijk. Maar hoe kies je nou een goede makelaar?

 

In je omgeving zijn er vast mensen die wel al ervaring hebben met de verkoop van een woning. Vraag naar hun beleving met de makelaar. Het is fijn om te horen van je directe omgeving wat ze goed vinden aan hun makelaar en waar je op moet letten. Denk ook na over de grootte van een makelaarskantoor, hou je ervan dat het klein en gemoedelijk is of vind je het juist prettig dat het een grote, landelijke organisatie is? Maak een lijstje voor jezelf aan welke criteria een makelaar moet voldoen en wat het beste bij jou past. 

 

De ervaring en het gevoel met een makelaar is natuurlijk bij iedereen anders. Daarom is het advies om ongeveer 3 makelaars uit te nodigen. Zodra de makelaar bij je thuis komt heb je vaak al een eerste gevoel, ga af op die klik! Stel vragen en ervaar hoe ze omgaan met de verkoop van je woning. Hoe is het contact met jou als verkopende partij, maar ook met de kijkers? Organiseren ze open huizen of nemen ze voor iedere kijker afzonderlijk de tijd? 

Hoe gaat de makelaar om met de woningpresentatie? Het is zo belangrijk dat jouw woning gelijk de beste indruk krijgt op Funda, de grootste etalage op het gebied van de woningmarkt en je kan maar 1 keer de beste indruk achterlaten. 

 

Wat ook belangrijk is aan een eerste indruk met een makelaar, hoe komt een makelaar bij je binnen? Is de makelaar goed voorbereid? Heeft de makelaar genoeg kennis in de regio? Heeft de makelaar een klantenbestand? 

 

Het kostenplaatje speelt altijd wel een rol. Natuurlijk wil je weten waar je financieel aan toe bent. Vraag daar ook zeker naar, wat zal de makelaar allemaal voor je betekenen en welke prijs betaal je daarvoor. Vraag jezelf ook af of de prijs het aller belangrijkste is? Gaat dat boven het gevoel wat je met een makelaar hebt?

 

Het verkopen van een huis is zeker niet zomaar iets. Volg je gevoel en gebruik je verstand. Ga af op die klik! Vergeet niet dat ze in jouw omgeving zijn en dat de makelaar jou het gevoel moet geven het beste eruit te halen wat mogelijk is. 

 

Veel succes met het vinden van jouw beste makelaar van Almere!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *