Woontips

Hoe kan ik energiezuiniger wonen?

De prijzen voor energie blijven constant stijgen en daarnaast worden ook de eisen voor het energieverbruik in de woning strenger. Je woning energiezuinig maken zal niet alleen je eigen portemonnee, maar ook het milieu lonen.

Woning op een goede manier isoleren

De woning op een goede manier isoleren is een belangrijk stap in het energiezuiniger maken van je woning. Hierbij kunnen de ramen al een grote rol spelen. Beschik je momenteel nog over een woning met ramen van enkel glas? Warmte isolatie met behulp van voorzetramen kan een grote rol spelen in het juist isoleren van de woning. Het enkele glas houdt namelijk geen warmte tegen. In de winter zal de warmte naar buiten gaan, waardoor de verwarming constant op zijn hoogste mogelijke stand moet staan om de woning binnen op temperatuur te houden. Het plaatsen van voorzetramen kan ervoor zorgen dat de warmte op zn plek blijft. Uiteraard zijn er meerder aspecten die belangrijk zijn in het isoleren van een woning.

Warmtepomp aanschaffen

Met een warmtepomp kan er warmte van de lucht, het water en de aarde worden onttrokken. Een warmtepomp heeft daardoor weinig energie nodig om de warmte in de woning te pompen. Doordat een warmtepomp minder energie nodig heeft zal dit ook een lagere energierekening opleveren. Wanneer je van plan bent om een warmtepomp aan te schaffen is het wel belangrijk dat de woning al goed is geïsoleerd en de woning gebruik maakt van vloerverwarming.

Plaatsen van zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen is vooral een manier op op de lange termijn goedkoper uit te zijn. De zonnepanelen hebben namelijk nog een behoorlijke aanschafwaarde, de zonnepanelen kun je in ongeveer 10 jaar terugverdienen. Daarna is alle energie die wordt opgewekt met zonnepanelen gratis. Voor de lange termijn is het plaatsen van zonnepanelen dus zeker interessant.

Wil je weten hoe zuinig jij woont?

Wanneer je tegenwoordig een huis gaat kopen of verkopen is het verplicht om aan energielabel aan te vragen door de verkoper van de woning. Het label is ook gemakkelijk online te vinden. Hierbij wordt er een onderscheid gemaakt door middel van een energielabel. Dit wordt onderverdeeld in energielabel A t/m G waarbij energielabel A heel zuinig is en G juist helemaal niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *