Woontips

Hoe geef je je inrichting een industriële look?

De interieurtrends van 2020 lopen ontzettend uiteen. Zo kun je kiezen voor een natuurlijke, oriëntaalse, romantische of botanische inrichting. Maar sommige mensen vinden deze stijlen af en toe iets te pompeus of te overdreven. Maar wat heb je voor keus als je af wil van een strak design en toch graag een trendy inrichting wilt? De oplossing is de industriële look. De kleuren zijn vooral basic. Bovendien wordt deze stijl toegepast door zowel mannen als vrouwen. De industriële stijl is dus ook geschikt voor koppels. Hieronder volgen items die echt bij deze stijl horen.

Beton op de vloer

Voor deze stijl is het belangrijk dat je kamers net zo ruimtelijk ogen als die oude fabriekshallen van vroeger. Omdat laminaat of tegels vaak een print of een reliëf bevatten, oogt je kamer juist iets kleiner. Met een betonlook vloer van beton ciré zorg je optisch voor meer ruimte. Dat past natuurlijk helemaal bij deze stijl. Als je niet de hele vloer van echt beton wil voorzien, maar toch je vloer die betonlook wil geven, dan kun je ook kiezen concrete paint. Dit scheelt een ingrijpende klus, maar zorgt alsnog voor dat ruimtelijke effect.

Fabriekslampen

Deze stoere lampen passen helemaal bij deze stijl. Je kan de fabriekslampen kopen bij de bekende meubelzaken, maar dan heb je wel replica’s van de echte lampen. Bij kringloopwinkels en vintage stores kun je nog wel eens echte pareltjes op de kop tikken voor een leuke prijs. De handelaren gaan oude stations en fabriekshallen af om daar originele en oude items te kopen en weer door te verkopen. Het kost net iets meer moeite om mooie fabriekslampen te vinden, maar dan heb je wel originele fabriekslampen in je huis hangen. Ook zijn deze helemaal uniek en die zie je niet bij iemand anders in huis hangen. Hoe mooi is dat?

Zorg er wel voor dat je de fabriekslampen niet zomaar in een gips plafond boort. Deze lampen zijn zwaar en hebben dus extra versteviging nodig.

Apothekerskasten

Oude ijzeren apothekerskasten zijn stoer en passen eigenlijk in elk interieur. Het mooiste staan ze uiteraard in een industriële woonkamer. Deze kast is geschikt voor heel veel dingen. Je kan er een boekenkast van maken of misschien vind je het leuk om de foto’s achter de glazen deurtjes tentoon te stellen. Al met al is het een blikvanger in je huis. Maak het mooie plaatje af door hangplanten bovenop te plaatsen en de blaadjes langs de zijkanten te draperen. Zo zorg je ook voor een beetje warmte in je stoer ingerichte kamer.

Ruwe houten meubels

Bij de ijzeren lampen en kasten is hout een mooie tegenhanger. Robuust hout combineert perfect met het industriële metaal en de betonlook vloer. Meubels van pallethout of steigerhout zijn nu erg populair, omdat deze vaak onbewerkt zijn. Dit past dus heel goed in een vintage plaatje.

Grote leren bank

Een grote leren bank is heerlijk om in te zitten. Vooral een bank met zandkleur past perfect bij de rest. Hij steekt vooral mooi af tegen een grijze betonlook vloer. Bekleed je bank met kussens in een kleur om toch een kleurrijk accent aan te brengen. Met een industriële look kun je dus eigenlijk alle kanten op. Uiteraard mag je die beton ciré vloer niet vergeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *