Woontips

Het onderhouden en reinigen van steenfineer buitenmuren

Een van de grootste voordelen van het gebruik van steenfineer voor uw interieur en exterieur is dat het relatief onderhoudsarm is. Er zijn echter een paar stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw steenfineer aan de buitenkant zijn schoonheid en frisheid behoudt.

Doe regelmatig een controle

Zoek naar krassen, deuken en losse materialen. Hoewel steenfineer keihard is, kan contact met voorwerpen en trillingen schade veroorzaken. Neem contact op met uw fabrikant over hoe deze kunnen worden opgelost. Getrainde installateurs, bijvoorbeeld uit schoonmaakbedrijf Rotterdam, kunnen jou helpen bij het herstellen van grote schade en het geven van advies over het uitvoeren van kleine reparaties.

Door regelmatig een controle uit te voeren spoor je schade in een vroeg stadium op waardoor er nog makkelijk wat aan gedaan kan worden. Vaak is het onderhoud wat je aan de buitenmuren hebt miniem.

Voegen opnieuw vullen

Controleer de buitenmuren op losse of uitgedroogde voegen waardoor de steenfineerblokken eruit kunnen vallen. Vooral als je in een droog gebied woont is het goed om hier regelmatig op te controleren. Controleer op gaten of openingen rond de stenen. Breng de mortel opnieuw aan met de voegzak. Als je gekleurde mortel hebt gebruikt, zorg er dan voor dat deze bij de tint past. Op woningvoormij.nl lees je meer over dergelijke onderwerpen.

Ook dit kun je uitbesteden aan een professionele partij als jij er niet aan toekomt of de handigheid niet hebt.

Reinig met water en zeep

Gebruik geen chemicaliën of agressieve reinigingsmiddelen op uw buitenmuren van steenfineer. Gebruik in plaats daarvan warm water met afwasmiddel of een beetje azijn en spons de muren af. U kunt ook een zachte borstel gebruiken. Gebruik nooit hogedrukspuiten of slangen, omdat de kracht de steen zal beschadigen. Probeer een polijst- of polijstaccessoire om jezelf wat moeite te besparen.

Gebruik ademende sealers

Als u het steenfineer wilt sealen, kies dan voor een ademende sealer. Het is altijd een goed idee om de aanbevelingen van de fabrikant te volgen bij het kiezen van producten om de buitenfineermuren te reinigen of af te dichten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *