Woontips

Het gebruik van secondelijm tijdens het klussen

Bijna iedere doe-het-zelver heeft wel een tube in de kast liggen: secondelijm. Deze lijm is, mits je er voorzichtig mee omgaat, een echte lifesaver als het gaat om het lijmen van kleine materialen. Voor kleine klusjes in huis kun je secondelijm dus heel goed gebruiken. Er zijn diverse varianten van secondelijm: dunne, vloeibare gel maar ook lijm van een wat dikkere substantie.

Op welke materialen gebruik je secondelijm?

Tijdens welke klus kun je het best secondelijm gebruiken? De lijm hecht een heleboel materialen aan elkaar, en is dus een graag geziene lijmsoort. Onder andere vele kunststoffen, metaal, aardewerk, porselein, hout, karton en rubber worden hiermee aan elkaar gelijmd. Let wel op dat het hierbij vooral gaat om wat kleinere voorwerpen. Voor grotere voorwerpen zijn weer andere lijmsoorten beter.

Secondelijm: de voordelen

Natuurlijk zegt de naam het al: secondelijm droogt binnen een aantal seconden. Dit maakt het een veelvuldig gebruikte lijmsoort. Maar naast de sneldrogende werking, is het ook een hele sterke lijm. Dit heb je vast wel eens gemerkt als het per ongeluk op je vingers terecht kwam. Voor je vingers is het een minder fijne ervaring, maar je weet wel dat de lijm erg sterk is. Daarnaast kun je met secondelijm heel nauwkeurig doseren en spuit je de lijm precies op de goede plek.

Handige verpakkingen

Dat nauwkeurige doseren komt door de handige verpakkingen waar secondelijm in verkrijgbaar is. Je kunt de lijm in een handige trio-verpakking kopen. Dan heb je drie kleine tubes die je één of twee keer kunt gebruiken om een klein item te lijmen. Je hebt ook losse tubes met een handige kwast waarmee je heel precies de juiste plaatsen kunt aanstippen. Op mesaproducts.nl kun je een overzicht vinden van verschillende soorten secondelijm.

Voor de kleine klusjes in huis

Dus als je wat kleinere voorwerpen wilt lijmen, is secondelijm de ideale lijm om hiervoor te gebruiken. De lijm komt uit een kleine tube, maar is ontzettend sterk en is dan ook goed te gebruiken tijdens het klussen in huis. Je kunt secondelijm vaak kopen in de supermarkt, maar ook in bouwmarkten en bijvoorbeeld hobbywinkels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *