Wooninspiratie

Het belang van een interieurontwerper

Ben u opzoek of heeft interesse in een nieuwe inrichting van uw huis. Dan moet u bij woonwinkel Alkoof zijn. Ik heb bijzonder weinig verstand van wooninrichtingen. De meeste mensen weten precies wat ze moeten doen met de inrichting van hun huis. Echter is dat niet het geval bij mij. Ik heb er samen met mijn vrouw maanden over gedaan om te verzinnen welke decoratie we precies wilden hebben in ons huis. Dus toen waren er nog veel dingen te verzinnen om te doen in huis.

De vloer was het  lastigst om te kiezen. Er zijn zoveel opties om uit te kiezen. We hadden dan ook geen idee wat voor ons de beste keuze zou zijn. Mijn vrouw en ik hebben een compleet andere smaak en bovendien wisten we niet wat de meest praktisch vloer is voor in de toekomst aangezien we later ook met kinderen in het huis willen leven. Afijn, na een lange zoektocht zijn we dan toch bij een PVC vloer uitgekomen. Waarom? Het is praktisch, ziet er goed en netjes uit en bovendien is het handig met eventuele kinderen in de toekomst. Het is een vloer waar niet snel beschadigingen op te zien zijn.

Toen we eenmaal de beslissing over de vloer hadden gemaakt kwam het aan op de muren. De muren zijn erg belangrijk voor een huis. Het bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de binnenkant van je huis. Het moet het ook matchen met je vloer en de meubels. Met andere woorden er komt nogal wat bij kijken waar we aan moeten denken. Het is makkelijk om dan in de stress te schieten. We zijn toen maar naar een woonwinkel in Enschede gegaan om ons te laten adviseren, want zelf zagen we door de bomen het bos niet meer. Daar hebben ze ons geholpen met deskundig advies en hebben we uiteindelijk de juiste keuze kunnen maken. 

Van alle aspecten waar we aan moesten denken was de raamdecoratie het aller lastigst.  Ook hierin moest er rekening gehouden worden met de rest van het interieur. Je wilt natuurlijk niet dat de raamdecoratie uit de toon valt ten opzichte van de rest van het interieur. Uiteindelijk hebben we na een lange zoektocht onze gordijnen in Borne aangeschaft. Dit hebben wij met name gedaan vanwege de uitstekende service en het ruime assortiment gordijnen die daar aangeboden werden.

Met andere woorden, er is ontzettend veel waar we op moeten letten bij het maken van een beslissingen over het interieur. Mijn advies is om niet snel in paniek te raken. Laat een deskundige met je mee kijken. Zij gaan niet de beslissingen voor jouw nemen, ze zullen je zelfs niet eens in een bepaalde richting duwen. Het enige wat er gedaan wordt is dat zij ervoor zorgen dat de wensen worden gestructureerd en uiteindelijk komt er dan een keuze uit die voor iedereen geschikt is. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *