Woontips

Graszoden leggen of zelf gras zaaien?

Waar vroeger iedereen ervoor koos om zelf gras te zaaien, zien we tegenwoordig dat de meeste mensen kiezen voor kant-en-klare graszoden. Niet voor niets, want deze grasrollen hoeven enkel nog gelegd te worden voor een groen gazon. Dat is natuurlijk een stuk gemakkelijker dan het zelf zaaien van gras.

Waarom zelf gras zaaien?

De enige reden die wij kunnen bedenken om zelf gras te zaaien zijn de kosten. Graszaad is namelijk erg goedkoop. Als u ervoor kiest om zelf uw gazon te bezaaien scheelt dit in de kosten. Echter bent u druk met zaaien, sproeien, bemesten, onkruid verwijderen. Kortom, zelf gras zaaien kost enorm veel tijd en moeite. Ook kan het zaaien van gras van mei tot augustus, terwijl graszoden bijna het hele jaar door gelegd kunnen worden. Enkel bij een droge zomer of bij vorst in de grond is het niet aangeraden om graszoden te leggen.

Voordelen van graszoden

Misschien heeft u het al door.. als wij een nieuw gazon moesten aanleggen dan was de keuze gemakkelijk, namelijk: graszoden. Waarom? Lees hieronder de voordelen van graszoden ten opzichte van het zelf zaaien.

  • Gemakkelijk te leggen. Vaak is een klein gazon binnen één uurtje gelegd. Het is enkel een kwestie van uitrollen van de grasmatten. Iedereen kan dit doen.
  • Meteen een groen gazon. In onze ogen is dit een van de belangrijkste voordelen om voor graszoden te kiezen. Iedereen wilt een groen gazon, maar met gras zaaien duurt dit altijd een flinke tijd. Bij graszoden heeft u direct resultaat en kan er ook gebruik gemaakt worden van het gazon.
  • Eenvoudig te leggen in lastige vormen. Gras zaaien in bepaalde vormen is erg moeilijk. Graszoden kunt u in iedere gewenste vorm snijden.
  • Minder onkruid. Doordat de graszoden dichtbegroeid zijn zal u minder last hebben van onkruid in het gazon. Dit bespaart u veel onderhoud ten opzichte van zelf gezaaid gras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *