Woonkamer inspiratie

Gietvloer in het hele huis

Wanneer je toe bent aan een nieuwe vloer in huis, zijn er natuurlijk verschillende opties waar je uit kan kiezen. Je kan kiezen voor een houten vloer of juist eentje van tegels, maar een vrij nieuwe manier om een vloer te leggen is door middel van gieten. We hebben het dan over een gietvloer. Dat is een vloer die, zoals de naam al doet vermoeden, gegoten wordt op de plek waar de vloer moet komen. Hierdoor creëer je een heel modern en mooi effect. We gaan in deze tekst kijken waarom een gietvloer in het hele huis een goed idee is.

Onderhouden van de gietvloer

Allereerst is de gietvloer ontzettend makkelijk te onderhouden. De vloer wordt letterlijk gegoten waardoor de vloer dus ook uit een geheel bestaat. Hierdoor heb je geen naden waar eventueel vuil achter kan blijven steken. Ook kun je gemakkelijk over de vloer wanneer je gebruik maakt van een stofzuiger, dweil of bezem. Je blijft namelijk niet haken achter kieren of naden. Hierdoor kun je de vloer ook schoon houden omdat het vuil wat je opveegt niet achter een naad kan blijven hangen.

De uitgebreide keuze

Omdat de vloer gegoten wordt, kun je kiezen uit een hele hoop verschillende kleuren, texturen en noem zo maar op. De vloer wordt gemengd van verschillende materialen waardoor hij dus zijn vorm krijgt. Omdat hier dus verschillende materialen voor gebruikt kunnen worden, is het mogelijk om te kiezen uit een hele hoop verschillende kleuren.

Ook in de badkamer of de keuken

Er zijn niet veel vloeren die in de badkamer of de keuken handig zijn om daar te leggen. Omdat je met water en voedsel te maken hebt, kan er vocht tussen de kieren van de vloer komen wat er voor zorgt dat de vloer beschadigd. Omdat de gietvloer geen kieren of naden kent, is het niet mogelijk dat hier vocht in komt of dat er voedsel blijft hangen achter de naden. Hierdoor is de gietvloer dus ook absoluut een goede keuze voor in de badkamer of de keuken in tegenstelling tot andere vloeren.

Bron: https://gietvloer-wand.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *