Woontips

Geld lenen: tips

U wilt zo goedkoop en veilig mogelijk een lening afsluiten, maar tegenwoordig zijn er zoveel aanbieders dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Lees verder voor een korte stappenplan die u kunt gebruiken.

 Wanneer is het noodzakelijk om te lenen?

Voordat u besluit om geld te lenen, is het aanrader om een aantal zaken op orde te hebben en te controleren. Zoals bijvoorbeeld een spaarrekening. Heeft u een spaarrekening waar u vrij uw geld kunt opnemen? Dan is het handig om dit te doen, zodat u kosten om af te lossen kunt besparen. Uiteraard hangt dit af waarvoor u een lening wilt afsluiten. Het kan gaan om een aankoop, zoals bijvoorbeeld een auto, maar het kan ook natuurlijk gaan om het kopen van een woning. Bent u van plan om een aankoop te doen? Dan is het handig om het gebruiksduur ervan te vergelijken met de looptijd van de lening. U wilt natuurlijk niet eindigen met een restschuld omdat de looptijd langer is dan het gebruiksduur!

 Waar moet ik rekening mee houden?

Tijdens uw zoektocht naar de perfecte lening die bij uw huidige situatie past, zit u vanzelfsprekend met een aantal vragen, zoals over de zaken die u moet regelen of over het bedrag van de lening zelf. Omdat er tegenwoordig zoveel aanbieders zijn om een lening af te sluiten, is het handig om minstens 2 offertes op te vragen om deze te kunnen vergelijken. De een beweert natuurlijk altijd beter te zijn dan de ander, maar is dit voor u ook zo? U moet dan vooral letten op de volgende zaken tijdens het vergelijken van aanbieders, namelijk de looptijd van de lening. Is deze langer dan u nodig heeft of zelfs minder? De hoogte van de rente. Is het voordelig of verandert het in de loop van de tijd? Hoelang is de offerte geldig? Dit kan namelijk de bedenktijd tijdens het kiezen beïnvloeden. Een haastige beslissing is zelden goed natuurlijk! Tot slot hebben we het bedrag van aflossing. Valt dit binnen uw budget of zijn er regelingen te treffen? Dit zijn allemaal factoren waarmee rekening gehouden moet worden voordat u een lening gaat afsluiten.

 Twijfelgeval

Omdat we in een tijdperk zitten waar vrijwel alles digitaal gaat, kunt u uiteraard ook online een lening afsluiten. Echter kan het ook zo zijn dat niet alle details uitvoerig worden uitgelegd en u snel in de war kunt raken of er kunnen misverstanden ontstaan en ook onduidelijkheden. Wat u dan het beste kunt doen is om de vragen te noteren en bijvoorbeeld langsgaan bij een bank tijdens een inloop of op afspraak. Zij kunnen u dan adviseren en al uw vragen beantwoorden bij de zaken waar u vastloopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *