Woontips

Geld lenen bij Overstappen.nl

Overstappen vertegenwoordigd een groot aantal kredietverstrekkers. Het doel van deze organisatie is om de klant te laten profiteren van het vergelijken van leningen. Vergelijken loont namelijk. Soms zelfs bijna 700 euro per jaar! Overstappen.nl richt zich op de kredietverstrekkers die leningen aanbieden tegen een lage rente en een gunstige looptijd. Daarbij ontvangt de klant eerlijk en betrouwbaar advies. Geld lenen kost nu eenmaal geld en als de voorwaarden oneerlijk of onduidelijk zijn, kunnen mensen in financiële problemen komen door het lenen van geld. Daarom kunt u bij Overstappen.nl enkel en alleen leningen afsluiten die betrouwbaar zijn en aansluiten op uw wensen en behoeftes en die niet boven uw budget zijn.

Geld lenen in een paar stappen

Bij overstappen.nl/geld-lenen/ vraagt u eenvoudig een lening aan voor een verbouwing, het inrichten van een woning of het creëren van een babykamer bijvoorbeeld. Nadat u de gegevens heeft ingevuld op deze website worden de resultaten direct zichtbaar in de vergelijker. U ziet hoeveel u kunt lenen en wat de rentetarieven, looptijden en maandlasten zijn. U vraagt eenvoudig bij de voordeligste kredietverstrekker een offerte aan. Deze keurt op zijn beurt uw offerte. Wordt uw kredietaanvraag goedgekeurd, dan kunt u de offerte omzetten naar een lening. Binnen enkele dagen stort de kredietverstrekker het overeengekomen bedrag op uw rekening.

Hoeveel kan ik lenen?

Het leenbedrag wordt door de kredietverstrekker afgestemd op basis van uw persoonlijke situatie. Aan de hand van verschillende gegevens stelt men het maximale leenbedrag vast. Factoren die beslissen hoeveel u kan lenen zijn:

– Hoogte van het inkomen

– Leeftijd

– Type dienstverband

– Gezinssamenstelling

– Openstaande leningen en BKR coderingen

Kredietverstrekkers hanteren zowel een minimum als maximum leenbedrag. Het minimum leenbedrag voor een persoonlijke lening bedraagt € 5000,-. Voor doorlopend krediet is dat €2.500,-. Daarnaast kunt u bij Overstappen een offerte opvragen tot maximaal €75.000,-. Een offerte tussen 75.000 en 150.000 euro wordt op maat gemaakt. Als u dit wenst kunt u contact opnemen met de klantenservice van Overstappen.

Looptijd van uw lening

De periode waarin u de lening moet terugbetalen, wordt ook wel de looptijd genoemd. Na het afsluiten van een lening bedraagt de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 180 maanden. Over het algemeen geldt de regel dat hoe langer de looptijd bedraagt, hoe meer kosten er aan de lening vastzitten. Dit zijn kosten die ontstaan door de rente die over het geleende bedrag worden berekend. Wilt u zo goedkoop mogelijk geld lenen dan is het dus zaak om de looptijd kort te houden en de rente laag. U betaald per maand dan een hoger bedrag af maar bent ook snel weer vrij van de lening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *