Woontips

Geef je huis een make-over met raamfolie

Om de zoveel tijd kan ons interieur ons gaan vervelen en is het dus tijd om het helemaal om te gooien. Raamfolie is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je je interieur een opfrisbeurt wil geven. Het biedt echter enorm veel verschillende mogelijkheden. In deze blog lees je welke soorten raamfolie je kan gebruiken om je huis mee op te fleuren.

Glas in lood raamfolie

Hoewel het niet in ieder interieur past, is de glas in lood look wel degelijk een comeback aan het maken. Een tijd geleden had het misschien een stoffig en ouderwets imago, maar tegenwoordig is het weer helemaal hip. Natuurlijk kan je een fortuin neerleggen om je huidige ramen te vervangen door glas in lood. Een makkelijker én goedkoper alternatief is echter het beplakken van je raam met glas in lood plakfolie. Deze zelfklevende folie is bijna niet van echt te onderscheiden én er is geen hele verbouwing voor nodig.

Matte decoratieve folie

Matte decoratieve folies zijn een neutrale manier om je raam van versiering te voorzien. Naast decoreren hebben deze folies als bijkomend voordeel dat ze ook de inkijk naar binnen blokkeren, zonder dat ze het licht van buitenaf weren. Er zijn veel verschillende soorten: van modern en abstract tot romantisch en decoratief. Maar als jouw ideale print er niet tussen zit, kan je natuurlijk ook altijd je eigen decoratieve folie op maat laten maken. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld hun logo in hun raamfolie verwerken, om hun zichtbaarheid vanaf straat te verbeteren.

Gekleurde raamfolie

Ten slotte kan je je raam beplakken met gekleurde raamfolie. Door je raam een kleurtje te geven, vrolijk je de ruimte enorm op. Het licht wat naar binnen schijnt zal immers vrolijk gekleurd worden, wat voor een speelse sfeer zorgt. Naast ramen kunnen ook spiegels beplakt worden. Leuk voor op kinderkamers, kantoorpanden, scholen, maar ook op etalageruiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *