Woontips

Festool gereedschap, handig voor klussen in huis!

Vind je het leuk om in huis bezig te zijn en te klussen of nieuwe doe-het-zelf projecten op te starten? Dan kan het juiste gereedschap zeker niet ontbreken. Vaak kun je gereedschap kopen wat niet eens zo duur hoeft te zijn, maar wat kwalitatief geweldig is. Heb je weleens van het merk Festool gehoord? Zij bieden zowel voor de beginnende doe-het-zelver als voor de professionele vaklui allerlei gereedschappen aan. Gereedschap maakt het klaren van de klus makkelijker en zorgt ervoor dat je prachtige resultaten boekt. Want wanneer je aan de gang gaat, wil je natuurlijk wel dat het eindresultaat eruit komt te zien zoals je het voor ogen had. In deze blog lees je meer over Festool en wat voor soort gereedschap je bij hen kunt kopen.

Maak kennis met Festool

Festool is een onderneming die in 1925 is opgericht onder de naam Fezer & Stoll. In het begin repareerden zij vooral houtbewerkingsmachines en het ombouwen van machines naar kogellagers. In de eerste paar jaar, begon ook de ontwikkeling van het gereedschap speciaal voor timmermannen opgezet. Het interessante aan Festool is dat zij in 1927 de eerste draagbare kettingzaag uitbrachten. Het merk bleef zichzelf continu verbeteren en ontwikkelen en al in 1975 besloot Festool om alleen nog maar elektrische gereedschappen te gaan maken.

Pas in 2000 werd de overstap naar de merknaam Festool gemaakt. In de tussentijd hadden ze de mooiste gereedschapskist ter wereld gemaakt en was Festool belangrijk en toonaangevend in het verduurzamen van de productie van gereedschappen. Het mooie is dat Festool nog steeds een familiebedrijf is, waar ze elke dag nog even trots op zijn.

Wat voor gereedschappen kun je bij Festool kopen

Gereedschap is een breed begrip en mag zeker niet in huis ontbreken. Wanneer je handig bent, kun je gereedschap inzetten om reparaties en klussen in huis te klaren. Daarnaast dien je erachter te komen welk soort gereedschap wel of niet handig voor je is. Wist je dat je namelijk gereedschap kunt kopen, wat je multifunctioneel kunt inzetten? Dan hoef je niet voor elke losse klus een los gereedschap te hebben, maar kun je verschillende klusjes met hetzelfde gereedschap uitvoeren.

Bij Festool kun je onder andere schuurmachines, accuboormachines, cirkelzagen en speciale stofzuigers voor in de bouw kopen. Het mooie is dat je gebruiksvriendelijk gereedschap koopt als je bij Festool koopt. Je kunt bij hen zowel als hobbyklusser als professionele vakman terecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *