Keuken inspiratie

Feitjes over een waterontharder

Steeds meer consumenten zien het belang van een waterontharder, dit omdat er vele voordelen gepaard gaan met de installatie van een waterontharder. In dit artikel gaan we een paar leuke en interessante feitjes benoemen over een waterontharder.

Het maakt uw water zacht

Een waterontharder zorgt ervoor dat kalk het water gefilterd wordt. Hierdoor krijg je zacht water want hoe meer kalk er uit het water gefilterd wordt hoe zachter je water wordt. Met het gebruiken van een waterontharder kan de waterhardheid dalen van 7 á 8 dH naar wel 0 dH. Dit is een erg grote daling wat enorm veel voordelen met zich meebrengt. 

Het vermindert huidproblemen

Heb je last van huidaandoeningen zoals psoriasis of eczeem? Deze klachten kunnen vermindert worden door het gebruiken van een waterontharder. Door het verwijderen van kalk uit het water kan er geen schurende werking meer plaats vinden van kalk op je huid. Het is wel belangrijk om te onthouden dat zacht water geen geneesmiddel is voor deze huidaandoeningen, het kan enkel de klachten verminderen. 

Geld besparen

In de aanschaf is een waterontharder wat duurder, toch verdient dit zich na verloop van tijd terug. Allereerst is het een eenmalige investering in een apparaat dat jarenlang meegaat. Daarnaast kan je dankzij het apparaat ook nog geld besparen. Want doordat er geen kalk meer in het water is heb je minder detergenten zoals wasmiddelen, shampoos en schoonmaakmiddelen nodig. En ook je huishoudelijke apparaten gaan het langer volhouden omdat er geen kalkaanslag meer aanwezig is. 

Goed voor het milieu

Doordat je dankzij een waterontharder minder detergenten nodig heeft heb je ook minder afval. Dit heeft natuurlijk een positieve invloed op het milieu. Daarnaast werken diverse apparaten zoals een boiler beter doordat er geen kalk meer in zit, hierdoor krijg je een hoger rendement wat niet alleen goed is voor je portemonnee maar ook voor het milieu. 

Na het lezen van dit artikel nieuwsgieriger geworden naar een waterontharder? Kijk dan snel verder voor nog meer informatie

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *