Wooninspiratie / Woonkamer inspiratie / Woontips

Fauteuils: welke soorten zijn er?

Fauteuils zijn de meest comfortabele meubels die er zijn. Het is een meubelstuk die veel veranderingen heeft doorgemaakt. Dit is ook een van de redenen dat de Fauteuil ook zo’n groot succes is geworden. De fauteuil ontstond in de 17e en 18e eeuw, toen het als een statige stoel werd gezien. Tegenwoordig is de fauteuil een begrip in de woonkamer en heb je deze stoel in allerlei soorten, maten en kleuren. De fauteuil is in vijf categorieën in te delen. Wil je meer weten over de verschillende soorten fauteuils? Lees het in deze blog!

De relaxfauteuil

Relax fauteuils worden gezien als de stoel voor oudere mensen. Dat heeft ermee te maken dat deze stoelen veel functies heeft die het mogelijk maken om de fauteuil te verstellen, waaronder de rug en de voetensteun. Deze fauteuil is echter niet alleen maar geschikt voor oudere mensen, want tegenwoordig zijn relax fauteuils erg modern waardoor ze ook bij hedendaagse inrichtingen passen. Bovendien hebben ze veel luxe functies, waaronder een massage- en warmte functie.

De oor fauteuil

Deze fauteuil heeft zijn naam te danken aan zijn merkwaardige vorm; hij heeft namelijk naar voren gerichte randen boven aan de rugleuning. Deze randen lijken een beetje op oren, en ze zitten ter hoogte van je oor. De oor fauteuil past vooral goed bij een landelijke woonstijl vanwege zijn statige uiterlijk. Tegenwoordig zie je ze echter ook steeds vaker in moderne woningen, dus het hangt er net van af wat je zelf mooi vindt.

De club fauteuil

Van oorsprong is deze fauteuil een cognac kleurige leren stoel, die past bij een chesterfield woonstijl. Vergeleken met andere fauteuils heeft hij een wat lagere zit en hij heeft gelijk lopende arm- en rugleuningen. Net als veel andere fauteuils is deze stoel door de jaren heen erg veranderd en heeft hij een make-over gehad. Zo heb je tegenwoordig ook club fauteuils met een moderne twist.

De draai fauteuil

De draai fauteuil wordt vaak gebruikt als eyecatcher, en wordt om deze reden vaak in het midden van de woonkamer geplaatst. Deze stoel is draaibaar, wat zijn naam al verraadt. De draai fauteuil komt met veel voordelen. Een van deze voordelen is dat de draai fauteuil aangepast kan worden aan de richting waar je heen kijkt. Als je met de persoon naast je aan het praten bent, kun je de fauteuil naar rechts draaien, en als je tv kijkt draai je hem weer terug zodat je naar voren kunt kijken. In plaats van de losse poten die andere fauteuils hebben heeft de draai fauteuil een draaibare voet. Vroeger zag je deze soort stoel vaak in een jaren 70 stijl, maar tegenwoordig past hij ook prima bij een moderne woning. De draai fauteuil is een van de meest verkochte fauteuils, wat ermee te maken heeft dat het een van de handigste stoelen is die je in je woonkamer kunt hebben.

De hippe fauteuil

De hippe fauteuil is zoals de naam al zegt erg modieus. Het is niet de meest lekker zittende stoel, maar hij heeft vooral een decoratieve functie en maakt je huis helemaal af. Vaak worden deze soort fauteuils gemaakt met teddy stof waardoor hij het schattige snoepje van je huis is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *