Woonideeën / Woontips

Een tuinpad aanleggen op verschillende manieren

Wanneer je iets leuks van je tuin wilt maken is een pad in je tuin een leuke aanvulling. Op verschillende manieren kun jij je tuingasten de weg leiden naar bijvoorbeeld de vijver, het terras of de speelhoek. In dit artikel bespreken we verschillende manieren voor de aanleg van dat tuinpad, zodat jij hierna direct aan de slag kunt.

Klinkerpad

Een klinkerpad is misschien wel het eerste waar je aan denkt bij de aanleg van een tuinpad. Door de klinkers op de juiste manier te leggen, creëer je een mooi paadje van het ene uiteinde van je tuin naar het andere. Klinkers kun je in verschillende verbanden leggen. Zorg bijvoorbeeld voor een speels geheel door ze in een patroon te bestraten. Ook is de keuze groot in soort klinkers. Denk aan de verschillende kleuren, maar ook authentieke getrommelde klinkers zorgen voor een mooi geheel.

Kiezels en grind

Ook grind of kiezels zijn een logische keuze bij een tuinpad. Deze halfverharding heeft als voordeel dat het goed waterdoorlatend is. Na een flinke regenbui blijft het water niet liggen op je pad, maar zakt het snel de grond in. Het nadeel van kiezels en grind, is dat het alle kanten opschiet als je pech hebt. Om het grind op de plaats te houden kun je er dan ook voor kiezen deze in te sluiten met speciale boordstenen. Ook is het verstandig worteldoek onder je grind en kiezelpad te leggen. Zo voorkom je dat het onkruid door het grind gaat groeien.

Een combinatie met halfverharding en tegels

Een mooie combinatie voor een tuinpad is tuintegels en halfverharding. Leg de tegels wat van elkaar af en strooi daaromheen bijvoorbeeld boomschors of houtsnippers. Deze combinatie loopt erg fijn, is goed begaanbaar en ziet er erg natuurlijk uit. Het nadeel van houtsnippers en boomschors is dat je ze regelmatig even aan moet vullen, maar dat is het zeker waard. Kies sierlijke keramische tuintegels of ga voor een goedkopere betonnen variant en creëer daarmee een stralend nieuw tuinpad.

NobreCal halfverharding

Ben je op zoek naar een halfverharding voor je tuinpad, welke zorgt voor een natuurlijke uitstraling en ook nog eens goed begaanbaar is? Dan is NobreCal Halfverharding een uitstekende keuze. Dit is een fijnkorrelig breekmateriaal wat afkomstig is uit natuurlijk kalkgesteente. Het is dus 100% natuurlijk en ook nog eens zeer onderhoudsarm. Dat betekent dat je het niet hoeft bij te vullen, geen onkruid tussen weg hoeft te plukken en ook algvorming krijgt geen kans. Deze soort halfverharding is zeer hard en ook goed begaanbaar voor fietsers, rolschaatsen of rolstoelen. Je weet dan ook zeker dat je met dit natuurlijke product een mooi en praktisch tuinpad aanlegt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *