Woontips

Een moderne uitstraling van je tuin met een steenkorven schutting

Ben je op zoek naar een natuurlijke erfafscheiding, die ook nog eens modern oogt? Wil je daarnaast niet teveel tijd kwijt zijn aan het onderhoud van deze omheining van je tuin? Dan is een robuuste erfafscheiding in de vorm van steenkorven een uitstekend idee. Niet alleen kies je hiermee voor een stoere uitstraling, ook is een steenkorven omheining erg stevig en kun je deze prima zelf plaatsen.

Wat is een steenkorven schutting precies

Steeds vaker zie je ze langs de weg, als geluidswal voor de omliggende omgeving: de steenkorven. Steenkorven worden ook wel schanskorven of gabion genoemd. De steenkorf is niet alleen populair als geluidswal, ook steeds vaker zien we ze terug als erfafscheiding, tuinborder of andere decoratieve doeleinden. Een steenkorf is niet meer dan gegalvaniseerde staalmatten, welke zijn omgevormd tot een stalen korf. Deze korf wordt vervolgens gevuld met breukstenen of glasbrokken. Steenkorven zijn er in veel verschillende afmetingen. Zo kun je er lage tuinborders mee omheinen, maar is het ook mogelijk ze als hoge schutting te plaatsen. Met de breukstenen als vulling creëer je een mooi natuurlijk geheel. De steenkorven kunnen dan ook uitstekend toegepast worden in alle tuinen.

Zelf steenkorven plaatsen

Een steenkorven schutting of tuinborder kun je prima zelf plaatsen. Wanneer je de steenkorven bestelt bij Gabion Schanskorven, worden de steenkorven prefab bij je thuis geleverd. Dat betekent dat ze, op de deksel na volledig opgebouwd zijn. Het enige wat je nog hoeft te doen, is ze te plaatsen en vullen. Daarvoor is het belangrijk een goede ondergrond te hebben. Kies bijvoorbeeld een fundering van beton of geel zand in combinatie met klinkers. Hoge schanskorven dienen voor extra stevigheid met steigerbuizen geplaatst te worden. Zo is de kans op verzakking een stuk minder groot. Verwerk de steigerbuizen in de fundering voor het beste resultaat. Na het plaatsen van de steenkorven, kunnen deze gevuld worden met bijvoorbeeld breukstenen. Doe dit gelijkmatig, laag voor laag voor het beste resultaat. Steenkorven gevuld? Dan kan de deksel erop. De bevestigingsringen worden erbij geleverd en kunnen met behulp van een waterpomptang worden bevestigd aan de korven en deksels.

Het onderhoud

Met een steenkorven omheining van je tuin, heb je een stevige moderne schutting die wel 50 jaar meegaat. Deze schutting heeft niet veel onderhoud nodig. Snoeien is uiteraard niet nodig en ook schilderen of beitsen kun je achterwege laten. Soms kunnen de breukstenen in de steenkorf wat last van mosvorming krijgen. Deze kan eenvoudig met een hogedrukreiniger verwijderd worden en je steenkorf ziet er weer uit als nieuw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *