Woontips

Een goede nachtrust met een vliegenraam

In de zomer kan het flink warm zijn in huis, veel mensen hebben dan ook moeite om in slaap te vallen. Veel mensen zitten ‘s ochtends of ‘s nachts hun ramen wagenwijd open, niets wat insecten dan tegenhoudt om naar binnen te vliegen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je ‘s nachts constant wakker wordt gehouden door het gezoem van muggen. Een vliegenraam is de ideale oplossing om een goede nachtrust te hebben tijdens warme dagen, wij leggen hieronder verder uit waarom.

Het meest voornaamste, ze houden insecten tegen

Dit is bijna altijd de reden waarom mensen een vliegenraam aanschaffen, ze houden al dat ongedierte buitenshuis. Het gaat hierbij niet alleen maar over muggen waar je voornamelijk ‘s nachts last van hebt, ze houden natuurlijk ook andere vliegende insecten buitenshuis zoals vliegen en wespen. Vooral vliegen komen snel op eten af, hier leggen ze hun eitjes in en ze kunnen ook ziektes met zich meedragen.

Zonder zorgen je huis verluchten

Het is heel fijn om in de zomer ‘s ochtends en ‘s avonds je ramen open te zetten om de enigszins koelere lucht door je huis te laten waaien. Buiten dat het je huis verkoelt, is het ook nog eens gezond. In een huis zit namelijk veel vocht, als dit niet kan ademen kan het gaan stikken en kan de luchtvochtigheid omhoog gaan. Een vochtige omgeving is ideaal voor huisstofmijten en allerlei schimmels om te groeien. Ook kan een slecht geventileerd huis zorgen voor klachten zoals hoofdpijn, benauwdheid, hoesten en astma.

Een vliegenraam heeft ook een filterfunctie

Insecten is niet het enige wat een vliegenraam tegenhoudt, een vliegenraam van goede kwaliteit met het juiste gaas staat ook bekend om het tegenhouden van stofdeeltjes, pollen en ander vuil. Natuurlijk zal een vliegenraam niet alles tegenhouden, maar zeker voor mensen met hooikoorts kan het binnenshuis voor een opluchting zorgen. Je behoudt dus de lichtinval en luchtcirculatie, maar je beperkt meerdere storende factoren van buitenaf.

Er zijn veel mogelijkheden

Je hebt meerdere soorten types vliegenraam, de meest bekendste zijn de inzet vliegenraam, voorzet vliegenraam en rol vliegenraam. Het verschil zit hier voornamelijk in het verschil tussen naar buiten- en naar binnen slaande ramen, rol vliegenramen zijn voor mensen die er soms ook geen gebruik van willen maken, bijvoorbeeld bij het binnenlaten van een kat. Rol vliegenramen kan je gemakkelijk op en dicht schuiven. Het wordt aangeraden om vliegenramen te kopen bij specialistische zaken, bijvoorbeeld vliegenraamtotaal.be.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *