Woonideeën / Woontips / Woontrends

Een frisse nieuwe uitstraling van je woning met gevelbekleding

Wil je jouw woning een nieuwe, frisse uitstraling geven? Dan is kunststof gevelbekleding een uitstekende keuze. Niet alleen krijgt je woning een mooie frisse uitstraling, ook biedt kunststof gevelbekleding meerdere voordelen voor jouw woning. Daarnaast is de kunststof gevelbekleding makkelijk zelf aan te brengen en verbergt het je oude gevel op een snelle en budgetvriendelijke manier.

De voordelen van kunststof gevelbekleding

Je gevel bekleden kun je onder andere doen met hout of kunststof. Vaak heeft kunststof de voorkeur. Kunststof hoeft namelijk niet geschilderd of gelakt te worden. Je bestelt de kunststof gevelplaten gewoon in de gewenste kleur. Het onderhoud van kunststof gevelbekleding is minimaal. Enkel schoonmaken met een sopje en doekje is vaak al voldoende. Een ander voordeel is dat kunststof in veel verschillende structuren verkrijgbaar is. Zo kun je kiezen voor een glad en strak design, maar zijn er ook kunststof panelen met een houtstructuur. Van een afstand kun je het verschil met echt hout vaak niet eens zien. Doordat het kunststof een stuk lichter is dan houten panelen, is de montage ook een stuk eenvoudiger. En na montage is het geheel direct afgewerkt. Na schuren, schilderen of lakken is immers niet nodig.

Keuze uit verschillende soorten kunststof gevelbekleding

Ook de keuze in kunststof gevelbekleding is enorm. Online kun je hiervoor terecht bij Kunststof Bouwmateriaal. Hier vind je onder andere de kwalitatieve Eurotexx gevelbekleding. Eurotexx gevelpanelen worden gemaakt van een combinatie van PVC en gist. Samen vormen dit het krachtige PVC-UE volschuim met hoge dichtheid. Dankzij een coëxtrusie toplaag is de Eurotexx gevelbekleding uv-bestendig en beschermd tegen verschillende weersinvloeden. De panelen zijn massief, wat betekent dat ze erg sterk zijn. De gevelbekleding van Eurotexx gaat wel 30 jaar mee.
Naast Eurotexx vind je ook Vinyplus in de webshop van Kunststof Bouwmateriaal. Deze gevelpanelen zijn hol van binnen. Dat maakt de montage iets eenvoudiger. De toplaag van de Vinyplus is voorzien van een uv-bestendige folie in een gewenste structuur. Doordat de toplaag van de Eurotexx als het ware samengesmolten is met het PVC in tegenstelling tot de toplaag van de Vinyplus, is de Eurotexx iets beter bestand tegen een stootje. De Vinyplus is daarentegen erg duurzaam. Het wordt geproduceerd uit volledig gerecyclede kunststoffen, is milieuvriendelijk en 100% recyclebaar. Beide soorten gevelbekleding van kunststof zijn een goede keuze voor jouw gevel. Het geeft je woning weer een fris, nieuw aangezicht met een duurzame investering war je nog jaren van kunt genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *