Slaapkamer inspiratie / Woontips

Een boxspring kiezen: 3 handige tips

Het kiezen van een boxspring doe je uiteraard bij een beddenspeciaalzaak. Met het nodige advies wat je krijgt van een slaapadviseur is het kiezen van een boxspring al een stuk makkelijker. Ook is de kans op de juiste keuze aanzienlijk groter wanneer je advies krijgt van een adviseur met verstand van zaken. Ons advies is dus om altijd naar een beddenspeciaalzaak te gaan voor advies. Voor dit blog hebben wij aan Ruwette, dé sleepspeciaalzaak van Heerlen én Maastricht, gevraagd voor 3 tips bij het kiezen van een boxspring. Lees hieronder de 3 tips die deze slaapadviseur aan ons prijsgaf.

Kwaliteit

Het eerste punt om goed naar te kijken is de kwaliteit van de boxspring. Een boxspring koop je niet voor even, maar voor langere tijd. Soms gaat een boxspring lager dan 20 jaar mee. Het is dan ook erg belangrijk om de juiste boxspring te kopen waarop je jarenlang kan slapen zonder lichamelijke klachten. Een stevige opbouw van het onderstel en thermisch geharde pocketveren zijn een pre voor een kwaliteit boxspring.

Praktisch

Een boxspring moet natuurlijk bovenal ook praktisch zijn. Past die in de slaapkamer? Wat is de instaphoogte? En houdt je genoeg ruimte nodig rondom het bed? Allemaal punten waar je op moet letten. Neem daarom altijd de afmetingen van je slaapkamer mee naar de beddenspeciaalzaak. Zo kan de slaapadviseur je optimaal adviseren.

Comfort

Het perfecte bed moet natuurlijk comfortabel zijn. Een verstelbare boxspring is erg gemakkelijk als je vaak een boek leest of tv kijkt in bed. Ook moet het matras passen bij jouw wensen. Hou je van een hard matras of juist een zacht matras? Ga even proef liggen in de winkel om te ervaren hoe een boxspring ligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *