Woontips

Dubbelwandige koffieglazen

Steeds vaker zien we ze op terrassen en andere horecagelegenheden: dubbelwandige koffieglazen. En dat is niet voor niets. De dubbelwandige koffieglazen zijn een trend. En niet alleen in de horeca. Ook in steeds meer woonwinkels zie je dubbelwandige koffieglazen aangeboden worden.

Verschillende soorten dubbelwandige glazen

De trend met dubbelwandig glas is begonnen met frisdrankglazen. Deze werden gebruikt in hotels en luxere restaurant. De dubbelwandige glazen geven een trendy en moderne uitstraling. Steeds meer woonwinkels bieden nu ook dubbelwandige frisdrankglazen aan en daarmee heeft dit type frisdrankglas een definitieve plek in de Nederlandse keuken gekregen. Opvallend is dat je nu weinig tot geen dubbelwandige frisdrankglazen meer zien in de horeca. Het ziet er namelijk heel stijlvol uit, maar ze gaan ook sneller kapot.

Verschillende soorten koffieglazen

Zoveel soorten koffie, zoveel soorten glazen! Zonder gekheid, stap een koffiebar binnen en je kunt kiezen uit minstens 10 verschillende soorten koffie. In totaal bestaan er ongeveer 15 verschillende soorten koffie. De meest populaire soorten koffie hebben we op een rij gezet:

  • Latte macchiato
  • Cappuccino
  • Espresso
  • Ristretto
  • Americano
  • Lungo

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillende soorten ice coffees. Terug naar de koffieglazen. Voor al die verschillende soorten koffie bestaan ook verschillende soorten glazen. Zo heb je kleine koffiekopjes voor een ristretto en espresso en hoge koffieglazen voor een latte macchiato, latte of ice coffee. Op glazenstore.nl vind je een uitgebreide collectie koffieglazen, frisdrankglazen en flessen.

Steeds vaker zien we dat koffie in dubbelwandige glazen wordt geserveerd. En dat heeft een belangrijke reden. Het zien er namelijk niet alleen heel trendy en stijlvol uit. Het grote voordeel van dubbelwandig glas is het isolerende vermogen. Omdat het glas uit 2 lagen bestaat koelt de inhoud veel minder snel af. Dit geldt niet alleen voor warme dranken. Maar voor een ice coffee die veel langer koud blijft.

En zoals gezegd, het ziet er ook erg trendy en stijlvol uit. Bijkomend voordeel van dubbelwandige koffieglazen is dat het koffieglas geen oor meer hoeft te hebben. Je kunt het glas gewoon aan de buitenkant vast pakken. Ook als het hete thee in zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *