Woontips

Dorp inruilen voor de stad

Uiteindelijk duurde het niet lang. De beslissing nemen om van het dorp Borne te verhuizen naar de stad Enschede. We woonden er al lang, hadden het ontzettend naar onze zin, maar de “grote” stad bleef trekken. We misten het spontaan even de stad in gaan, even een terrasje pakken op de Oude Markt. Het is niet zo dat Borne op culinair en gezellig gebied niets te bieden heeft, maar we misten het bruisende centrum van Enschede.

Op zoek naar onze droomwoning

Toen de beslissing eenmaal was genomen, begonnen we met weekenden wat rondkijken en rijden in de verschillende wijken van Enschede. Wat waren onze eisen, wat wilden we heel graag en wat absoluut niet. Je denkt dat je dat allemaal zelf goed bepaalt en dat dit de zoektocht makkelijk maakt. Wij zagen echter na een tijdje door de bomen het bos niet meer en kwamen geen stap verder. 

De makelaar

We besloten voor de verkoop van ons huis in zee te gaan met een makelaar in Borne. Zij komen als je wilt gewoon bij je thuis en helpen je goed op weg. In eerste instantie was het informatie. Ze taxeren je woning, adviseren over de te hanteren vraagprijs en we stelden samen het verkoopplan en de bemiddelingskosten vast. 

Dan heb je natuurlijk ook nog een makelaar nodig om een huis aan te kopen. Een makelaar die de huidige, overspannen marktsituatie kent en op de voet volgt. Aangezien het aanbod erg krap was, hielp de aankoopmakelaar Woonaccent makelaars Enschede ons met aanpassen van ons woon-verlanglijstje en hielp ons om de (on)mogelijkheden bij een bezichtiging te zien. Dankzij een goede makelaar maak je best kans op dat ene huis dat je zo graag wilt. 

Ons nieuwe plekje

Het heeft even geduurd, maar inmiddels wonen we op relatief korte afstand van het centrum in een prachtige jarig vijftig woning. Zoals ik al zei leerde de makelaar ons de potentie van het huis zien en met een fijne aannemer wisten we het huis om te toveren tot ons droomhuis. We voelen ons er totaal op ons gemak en verheugen ons enorm op fijne momenten op de vele terrasjes en restaurants de komende zomer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *