Woontips

Dit is het verschil tussen marokkaanse thee en ‘gewone’ thee

Gewone thee en Marokkaanse thee zijn beide dranken die gemaakt worden met het blad van de Camellia sinensis (theestruik). Hoewel ze beide theesoorten zijn, zijn er verschillen tussen gewone thee en Marokkaanse thee. De verschillen in smaak tussen gewone thee en Marokkaanse thee zijn het meest opvallende. Gewone thee heeft een subtiele, kruidige smaak en is meestal zoet en vrij zacht. Marokkaanse thee, daarentegen, is krachtiger van smaak, veel zoeter en heeft een sterk bittere nasmaak. De Marokkaanse thee wordt altijd geserveerd in speciale Marokkaanse Theeglazen.

Smaken verschillen

De smaak van Marokkaanse thee wordt versterkt door de speciale kruiden die in de thee worden gemengd. Bovendien verschillen de manieren waarop gewone thee en Marokkaanse thee worden bereid. Gewone thee wordt meestal gebrouwen door het blad in warm water te laten weken. Marokkaanse thee, daarentegen, wordt meestal gestoomd met kruiden zoals kardemom, kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel. Daarna wordt het gestoomde mengsel gebrouwen in een speciale pot die een heet koffie-achtig mengsel produceert. Gewone thee en Marokkaanse thee verschillen ook in hun cafeïnegehalte. Gewone thee heeft meer cafeïne dan Marokkaanse thee. Omdat het water in Marokkaanse thee eerst wordt gestoomd, wordt het grootste deel van de cafeïne uit de theebladeren verwijderd.

Nog meer verschillen

Gewone thee en Marokkaanse thee verschillen ook in hun voedingswaarde. Omdat Marokkaanse thee wordt gemaakt met verschillende kruiden, bevat het meer voedingswaarde dan gewone thee. De kruiden die aan Marokkaanse thee worden toegevoegd bevatten veel antioxidanten en mineralen die goed zijn voor de gezondheid. Hoewel gewone thee en Marokkaanse thee beide gemaakt worden van hetzelfde theeblad, zijn er veel verschillen tussen de twee, zoals smaak, bereidingswijze, cafeïnegehalte en voedingswaarde. Beide soorten thee hebben hun eigen unieke smaak en voordelen, dus het is aan jou om te kiezen welke je het meeste lekker vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *