Woontips

Dit is het geheim van een schone en gezonde vijver

Een prachtige vijver in de tuin is een droom van veel mensen. Een vijver zorgt er voor dat een tuin een luxe uitstraling krijgt en kan de levendigheid in de tuin vergroten. Een vijver brengt echter ook veel onderhoud met zich mee. Het is een flinke klus om de vijver schoon, helder en gezond te houden. Zo moet de vijver elk seizoen op de juiste manier onderhouden worden en is het van groot belang dat de vijver met kwalitatief hoogwaardige vijvertechniek van bijvoorbeeld Aquaforte wordt uitgerust. Wil jij ook genieten van een prachtige vijver? Wij vertellen je alle geheimen van een gezonde en schone vijver.

Seizoensgebonden onderhoudswerkzaamheden uitvoeren

Om de vijver gezond en schoon te houden is het van groot belang dat het seizoensgebonden onderhoud nauwkeurig wordt uitgevoerd. Het seizoen onderhoud van jouw vijver bestaat uit de volgende werkzaamheden:

  • Het voorjaarsonderhoud is grootschalig. Zo moeten algen preventief bestrijd worden en moeten de planten van de vijver verzorgd worden. Dode vijverplanten moeten verwijderd worden en indien nodig moeten er nieuwe planten in de vijver geplaatst worden. Daarnaast wordt de vijver en de techniek in de vijver gecontroleerd op vorstschade en ondergaat alles een grondige inspectie. Zo weet je zeker dat jouw vijver weer klaar is voor het komende jaar
  • In de zomer is het belangrijk dat je de gezondheid van jouw vijver op peil houdt. Dat betekent dat je moet blijven controleren of de vijvertechniek naar behoren werkt en in de gaten moet houden of er niet te veel algenvorming in de vijver plaatsvindt. Daarnaast is het belangrijk om ook de vijverplanten in de gaten te blijven houden. Te groot geworden vijverplanten kunnen opgedeeld of gesnoeid worden
  • Het vijveronderhoud in het najaar houdt voornamelijk in dat je de vijver voorbereidt op de winter. Door jouw vijver in het najaar goed te onderhouden zorg je er voor dat de vijver niet verzuurd en dat de kans op algenvorming in het voorjaar aanzienlijk lager is. Zo is het belangrijk dat de vijver goed wordt schoongemaakt. Dat houdt in dat bodemslib en afgestorven plantdelen verwijderd worden. Wil jij dat er geen bladeren in jouw vijver terecht komen? Kies er dan voor om een fijnmazig net over de vijver te spannen.
  • Het winteronderhoud van de vijver is het eenvoudigst. Omdat de vijver in rust is, hoeven er nagenoeg geen onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Heeft het gevroren? Zorg er dan wel voor dat de vijver voor een gedeelte ijsvrij blijft. Zo wordt vorstschade voorkomen

Het belang van goede vijvertechniek

Het onderhoud van een vijver zul je voor een gedeelte zelf moeten uitvoeren, maar kan gelukkig ook voor een gedeelte door goede vijvertechniek worden overgenomen. Goede vijverpompen, vijverfilters, skimmers, uv-lampen tegen algenvorming en diverse waterbehandelingsproducten kunnen jou helpen om jouw vijver gezond en schoon te houden en kunnen de onderhoudswerkzaamheden drukken. Door te investeren in goede vijvertechniek zorg je er voor dat jouw vijver gezond blijft en ben je zelf minder tijd kwijt aan het onderhoud.

Een gezonde vijver met behulp van de producten van Aquaforte

Ben jij op zoek naar krachtige vijvertechniek van hoge kwaliteit? Dan zijn de producten van Aquaforte iets voor jou. Het assortiment van Aquaforte bevat allerlei soorten vijvertechniek. Van vijverpompen tot waterbehandelingsproducten, bij Aquaforte vind je het allemaal. Door jouw vijver uit te rusten met de producten van Aquaforte wordt het onderhouden van jouw vijver een fluitje van een cent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *