Woontips

Deze zomer zonder zorgen wonen? Gebruik dan deze tips!

Wie wil er nu niet zonder zorgen in zijn/haar woning bivakkeren gedurende de zomermaanden? Zonder zorgen wonen betekent dat je in hete zomers comfortabel in je eigen woning kunt zijn. Maar ook dat het veilig is in huis en dat je kunt genieten van een woning die er hedendaags en stijlvol uitziet. Een woning waar je graag bent en met plezier naar terugkeert als je van je werk komt. Maar wat kun je allemaal doen om in de zomer zorgeloos te kunnen wonen? In dit artikel lees je de beste tips om thuis, zonder zorgen en lekker ontspannen, de zomer door te kunnen komen. Doe er je profijt mee en kies ook voor een relaxte en ontspannen zomerperiode in je eigen huis!

Laat betrouwbare horren installeren

De zomer zonder zorgen doorkomen doe je door fraaie horren als raamdecoratie te gebruiken. Hordeuren en horramen zijn ideaal om je woning goed te kunnen ventileren, maar dan zonder dat je insecten en ongedierte je woning inkomen. Horren hebben nog meer voordelen dan alleen wespen en vliegen op afstand houden. Kies je voor een hor met goed gaas, dan houdt deze ook pollen tegen. En dat is erg prettig als je allergisch bent of ’s zomers last hebt van hooikoorts. Ten slotte kun je dit type raamdecoratie in allerlei stijlen krijgen. Jouw smaak zit er altijd wel tussen als je kiest voor een goede aanbieder.

Gebruik shutters tegen fel zonlicht en voor je privacy

De warmte buitenshuis houden is belangrijk om prettig de zomer door te komen. Ideale raambekleding om dit te bereiken zijn shutters. Shutters bestaan uit lamellen, die je eenvoudig naar wens kunt afstellen om zo je woning volledig of deels te verduisteren. Ideaal, want je zult merken dat het snel koeler en aangenamer wordt op hete zomerdagen, als je shuttersraambekleding gebruikt. Verder kun je ook meer privacy creëren met deze raamdecoratie. Ten slotte is de stijlvolle en luxueuze uitstraling een voordeel!

Koop een goede ventilator of een efficiënt aircosysteem

Je woning fris en koel houden tijdens de hete zomerperiode kun je op nog meer manieren bereiken. Zorg ervoor dat je een goed aircosysteem in huis hebt. Je kunt kiezen voor een airco met of zonder buitenunit, of een mobiele ofwel losstaande airco kopen, zodat je die overal in huis kunt neerzetten. Het slimste is om te kiezen voor een multifunctionele airco, die niet alleen kan koelen, maar ook kan verwarmen (handig in de winter) én die de lucht in huis zuiver van vuiltjes en pollen.

Neem maatregelen op het gebied van isolatie

Ervoor zorgen dat je woning goed is geïsoleerd is ook een manier om beter de zomer door te komen. Je huis isoleren is niet alleen goed voor energiebesparing en voor het milieu, maar helpt ook om je huis in de zome koeler te houden. De beste maatregelen die je kunt nemen zijn isolatieglas gebruiken (om de warmte beter buiten te houden) en verder spouwmuurisolatie en dakisolatie. Zo heb je het ’s zomers koeler in huis en ’s winters blijft het warmer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *