Woonideeën / Wooninspiratie / Woonkamer inspiratie / Woontips

Decoratieve raamfolie tegen binnenkijkers

Misschien heb je er wel last van: mensen die naar binnen kijken wanneer ze langs je raam lopen. Heel vervelend en een inbreuk op je privacy, maar gelukkig is daar een oplossing voor. Wanneer je decoratiefolie toepast op je raam kunnen mensen niet meer makkelijk naar binnen kijken én je huis krijgt er een kleine make-over door!

De voordelen van decoratiefolie

Het belangrijkste voordeel van decoratiefolie is natuurlijk dat mensen niet meer naar binnen kunnen kijken. Je kunt gewoon doen en laten wat je wilt zonder dat er de hele dag door mensen naar binnen gluren. Daarnaast kan een leuke decoratiefolie een heleboel goeds doen voor je huiskamer. Vaak zijn het kleine dingen die je huis net even een boost geven, en hier is decoratiefolie er een van. Je kamer krijgt een nieuwe look én je hoeft er bijna niets voor te doen! Zo sla je twee vliegen in één klap.

Patronen en ontwerpen

Er zijn online een heleboel leuke patronen te vinden, zowel subtiel als druk. Er zit dus altijd wel een decoratiefolie naar keuze bij. Er zijn folies met leuke figuurtjes, hoekjes, vierkantjes of driehoekjes, maar ook folie zonder enig patroon, zodat het rustig oogt. Zie je nergens een folie staan die je mooi vindt? Dat is geen probleem, want je kunt je eigen raamfolie ontwerpen. Zo kun je zelf een leuk patroon ontwerpen en kiezen. Dit kan met tekst of leuke figuren zoals bloemen. Dit decoratiefolie kun je bestellen en dan krijg je het thuisgestuurd.

Zelf doen of laten doen

Ben je een echte doe-het-zelver en klaar jij alle klusjes in huis? Dan kun je je misschien ook wel wagen aan het plakken van de raamfolie. Het is een lastig klusje waar je alle concentratie bij kunt gebruiken. Je moet eerst de ruit opmeten, daarna de folie op maat knippen, de ruit goed schoonmaken en daarna de ruit nat maken. Vervolgens haal je de beschermlaag van de folie af en plak je het rustig op het raam. Strijk het glad met een liniaal of een ruitenwisser. Om luchtbellen te voorkomen kun je het ook aan een professional overlaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *