Slaapkamer inspiratie

De voordelen van seniorenbedden

Velen gaan ervan uit dat verstelbare bedden alleen dienen voor patiënten die zijn opgenomen in een medische faciliteit. Ondanks de populaire mening, kunnen deze modellen mensen ondersteunen die lijden aan chronische ziekten of mobiliteitsbeperkingen. Senioren met chronische pijn kunnen veel baat hebben bij het slapen op een verstelbaar bed.

Naarmate een persoon ouder wordt, ondergaat hun lichaam dramatische veranderingen, waaronder een afnemende botdichtheid, verminderde spierkracht en verhoogde zuurstof niveaus. Sommige van deze veranderingen kunnen ongemak veroorzaken en de kwaliteit van leven van 60-plussers verminderen. 

Als u een senior bent, kunt u overwegen een verstelbaar bed aan te schaffen. Een dergelijk model zorgt ervoor dat u ’s nachts kunt genieten van een goede, ononderbroken en pijnvrije nachtrust. Hoewel het ruilen van uw huidige matras voor een verstelbaar bed misschien triviaal lijkt, kunnen deze modellen de ademhaling verbeteren, symptomen van zure oprispingen verminderen en genezing bevorderen. Voor een levensstijl die wordt bepaald door comfort, kunt u overwegen een verstelbaar bed aan te schaffen.

Het bieden van verlichting

Veel senioren klagen over slopende rugpijn als gevolg van artrose, spinale stenose of degeneratie van gewrichten in de lumbale wervelkolom. Seniorenbedden kunnen deze ouderen helpen hun hoofd en voeten omhoog te brengen in een positie die hun chronische pijn aanpakt. Wanneer de bejaarde in uw leven op een verstelbaar bed slaapt, zal dit een aanzienlijke hoeveelheid druk op de onderrug verlichten.

Als u senior osteoporose heeft, is het verstelbare bed ongelooflijk handig omdat het een betere houding bevordert. Bovendien helpt het de belasting van de heupen en schouders te verminderen.

Wanneer een senior afhankelijk is van de pijnverminderende voordelen van een verstelbaar bed, hoeven ze geen kussens onder hun hoofd, voeten of heupen te stapelen voor ondersteuning. Wanneer u kussens gebruikt om uw hoofd omhoog te brengen, kunt u nekpijn en rugpijn krijgen, omdat deze de hele nacht van de ene positie naar de andere kunnen verschuiven, wat uw nek kan knikken en pijn kan veroorzaken.

Chronische pijn verlichten

Het verstelbare bed helpt mensen om achterover te leunen in een positie die bij hen past op basis van hun slaapbehoeften. Wanneer u in een comfortabele houding zit, zal de pijn die ontstaat door chronische ziekten zoals ischias en artritis, worden verlicht.

Als u een senior bent die chronische pijn ervaart, moet u ook een arts raadplegen voor levensveranderend advies over het omgaan met elk van deze medische aandoeningen. Wanneer u een afspraak maakt met een medische professional, zorg er dan voor dat u van begin tot eind open en eerlijk bent. Door transparantie te behouden, kunnen deze professionals de beste behandeling voorschrijven die is afgestemd op uw individuele behoeften, terwijl ze uw gezondheid controleren op tekenen van verbetering.

Een andere tip is om een Sta op stoel aan te schaffen. Deze stoelen zorgen ervoor dat u, wanneer u niet meer soepel uit uw stoel kunt komen, op een makkelijke en verantwoorde manier uit uw stoel kunt opstaan. Hiervoor zijn deze speciale stoelen voorzien van een mechanisme dat ervoor zorgt dat de stoel kan staan en kantelen. Hierdoor stap je gemakkelijk vanuit een andere positie uit de stoel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *