Woontips

De voordelen van een energielabel

Het hebben van een energielabel geeft aan hoe zuinig jouw woning is, maar ook geeft een energielabel aan hoe zuinig een apparaat of bijvoorbeeld een auto is. Bij een woning kun je je huis energiezuiniger maken om zo een beter energielabel te krijgen. Ook het voordeel daarvan is dat je minder energieverbruik hebt en dus bespaart op de maandelijkse vaste lasten.

Lagere energierekening

Slechts 30% van de woningen heeft energielabel A of B, toch worden steeds meer woningen verduurzaamd en krijgen een beter energielabel. Door het plaatsen van betere isolatie of zonnepanelen kun je enorm besparen op de energierekening.

Energielabel verplicht?

Als je een woning wilt verkopen of verhuren, dan is een energielabel verplicht. Je moet als eigenaar van een woning namelijk het energielabel kunnen laten zien als je de woning gaat verkopen of verhuren. Verkoop je een woning zonder energielabel?  Dan loop je kans op een fikse boete! Een energielabel kopen is zo geregeld.

Hogere vraagprijs met energielabel

Wanneer je een woning hebt met een laag energieverbruik, kun je vaak een hogere vraagprijs vragen. Ook bij de koper scheelt het enorm in maandlasten met een hoger energielabel. Ook heb je met een energiezuinige woning een stuk minder CO-2 uitstoot, je draagt dan ook nog eens bij aan een bet milieu. Een woning met een energielabel A levert gewoon veel meer op dan een woning met een energielabel E of lager.

Energielabel aanvragen

Als je je huis wilt verkopen heb je een definitief energielabel nodig. Het energielabel is vervolgens 10 jaar geldig. Als je in tussentijd aanpassingen aan je woning doet om de woning energiezuiniger te maken, kun je een nieuwe inspectie aanvragen. Een energielabel kopen is in slechts enkele klikken gebeurd, landelijk zijn er meer dan 300 opgeleide en ervaren inspecteurs die door middel van software en installaties de diverse metingen doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *