Woontips

De leukste accessoires voor in je tuin

Er zijn verschillende manieren om je tuin op te fleuren. Je kan nieuwe planten aanbrengen, een heg plaatsen, maar ook leuke accessoires toevoegen aan je tuin. De accessoires moet je pas gaan plaatsen als je je tuin eigenlijk al af hebt en hem net even wat wilt verfijnen om je tuin net wat sprankelender te maken. Maar niet elke tuin is hetzelfde en daarom is het ook niet verstandig om elke tuin van dezelfde accessoires te voorzien. Je moet accessoires uitkiezen die passen bij jouw tuin. Heb jij bijvoorbeeld een insectenvriendelijke tuin, kan een insectenhotel uitkomst bieden. Toch zijn er ook enkele accessoires die in bijna elke tuin niet zouden misstaan. Maar wat voor accessoires zijn dit? In dit blog geeft een hovenier uit Hilversum een aantal tips voor wat tuinartikelen die in elke tuin leuk kunnen staan.

Tuinkabouters

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; tuinkabouters. Door de jaren heen zijn tuinkabouters in de tuin een begrip geworden. Tuinkabouters zijn voortgekomen om bepaalde mythes in de tuin tot leven te brengen. Vroeger was namelijk het verhaal dat kabouters s’nachts in je tuin hielpen om de planten te laten groeien. Hierop zijn vervolgens tuinkabouters tot leven geroepen; beelden van kabouters die s’nachts in je tuin helpen. Door de jaren heen zijn er ontzettend veel verschillende tuinkabouters te vinden, in allerlei vormen en maten. Je hebt ze met kruiwagens, met kleur of gewoon rechtstaande kleine beeldjes. Tuinkabouters moeten wel bij je smaak passen; veel mensen zien tuinkabouters namelijk als iets kinderachtigs dat je tuin er alleen maar slechter op maakt. Zorg ervoor dat je tuinkabouters uitzoekt die goed bij je smaak en je tuin passen. 

Vogelhuisje

Een ander iets wat in elke tuin wel een plekje kan krijgen, is een vogelhuisje. Vogelhuisjes passen perfect bij een tuin en kunnen er wellicht ook voor zorgen dat er vogels op je tuin afkomen. Zorg er wel voor dat je lekker veel eten, zoals pinda’s, in het vogelhuisje legt. Hierdoor komen de vogels er eerder op af en willen ze er wellicht ook in paren. 

Op zoek naar meer leuke tips & tricks voor in de tuin? Neem eens kijkje bij boumanshoveniers. Zij kunnen je hier perfect bij assisteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *