Woontips

De houten tuintafel trends van 2022

In de laatste jaren hebben we onze eigen achtertuin meer leren waarderen. Het is daarom niet gek om te bedenken dat meer mensen extra tijd en aandacht steken in de inrichting van de tuin. Er wordt zorgvuldig gekeken naar de juiste verlichting en tuintafel hout om de perfecte sfeer voor de tuin te creëren. Iedereen heeft immers een andere smaak, toch is het kijken naar de huidige trends een goede eerste start. De trends zijn vaak gecureerd door kenners van het vak en zorgen dus voor interessante ideeën. Deze tuintrends staan vaak in haaks verbonden aan de woontrends die we binnenshuis te zien krijgen.

Ronde hoeken en aardse tonen

In 2022 zien we rondere designs in en om het huis. Dit zorgt voor een zachtere uitstraling net als een chique look. De kleuren die we daarbij terugzien zijn aardse tonen. Wanneer men hout incorporeert krijg je deze gewenste uitstraling. Hout ‘leeft’ zoals er wordt gezegd. Dit zorgt voor een warme en aardse uitstraling wat past bij de gezellige sfeer in de tuin. Sinds de pandemie ook ons land in de greep heeft gehad, is een vakantie in eigen tuin creëren mogelijk met deze trends. Een veel voorkomende trend die hierbij past is daarom ook Japandi. Er worden Scandinavische designs verrijkt met Japanse invloeden voor een zen beleving.

Invloeden van het binnenland of buitenland?

Wanneer exotische invloeden in de tuin nét niet bij jouw tuin passen, kan jij ook een kijkje nemen op zolder. Vintage en andere retro items nieuw leven inblazen in wederom populair. Een reden hiervoor is de verduurzaming van de leefomgeving. Wanneer er nieuwe doeleinden worden gekozen voor oude stukken draag je automatisch bij aan een verkleining van jouw ecologische voetprint. Verder krijg je met een retro look de nostalgie van jouw kindertijd zo terug in huis. Wanneer jij zelf geen toegang hebt tot vintage stukken, kan je met funky patronen het gevoel van de vorige eeuw ook zo in huis halen. Deze kunnen verwerkt worden in de kussens en andere decoraties in de tuin.

De voordelen van bamboe: exotisch en zuiverend

Een andere trend die vaak terugkomt in de tuinen van 2022 is het gebruik van bamboe. De duurzame plant kan verwerkt worden in de schutting, meubels en decoraties. Zo zie je dit bij wicker tuinstoelen, waar het frame van bamboe gemaakt is. Het gebruik van bamboe zorgt naast een exotische uitstraling ook voor gezondheidsvoordelen. Bamboe heeft namelijk zuiverende eigenschappen. Verder zorgt het gebruik van bamboe ook voor de aardse tonen en ronde hoeken die lijn staan met de eerder genoemde tuintrends. Hierdoor kan jij er makkelijk een reguliere tuin omtoveren tot ware oase.

De tuin als een echte oase

De tuin is tegenwoordig een plek die wij meer hebben leren waarderen. Hierdoor is meer aandacht dan ooit naar de designs geweest van de Nederlandse tuinen. Om het drukke werkleven makkelijk van je af te kunnen schudden is een tuin die een warme en gezellige uitstraling heeft nodig. In onze snelle wereld is de vraag naar een dergelijke uitstraling meer gewaardeerd. Aspecten zoals verduurzaming, aardse tonen en aandacht naar fysieke en mentale gezondheid staan daarom centraal in de tuin van 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *