Woontips

De handige voordelen van raam coating

Je kent het vast wel: je kijkt naar buiten en ineens valt het je op. Je hebt enorm vieze ramen die wel eens een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken. Helaas behoort ramen lappen niet tot een van onze favoriete klussen. Daarom is dit dan ook een klus die vaak wordt uitgesteld en elke keer een ramenwasser inschakelen kan aardig in de kosten oplopen. Gelukkig is er een alternatief: het aanbrengen van een raam coating. Maar wat is dit precies en welke voordelen heeft dit? In deze blog vertellen je graag meer over raam coating en de voordelen hiervan. Lees snel meer!

Wat is raam coating?

Glas coating wordt ook wel glas sealant genoemd. Dit is een beschermende coating dat bedoeld is voor je glas. Door deze speciale coating kan vuil zich niet hechten aan het glas.  Hierdoor wordt het oppervlak niet aangetast en bovendien kan het ook nog eens eenvoudig worden verwijderd. De coating is onzichtbaar en wordt vaak gebruikt om de ramen van je huis of kantoorpand te behandelen. Hierdoor krijgen water en vuil geen kans waardoor je je ramen niet meer hoeft te lappen. Een behandeling is vaak al genoeg om het glas vuilafstotend en waterafstotend te maken. Hierdoor is ramen lappen dus verleden tijd. Ideaal voor je kantoorpand. Zoek je nog kantoorruimte? Ga eens naar Kantoorruimtevinden.

De voordelen van raam coating

Wanneer je besluit om je raam te voorzien van een coating brengt dat verschillende voordelen met zich mee. Hieronder hebben we alle voordelen van raam coating voor je op een rij gezet.

  • De coating voorziet je raam van een beschermende en afstotende laag. Hierdoor krijgt vuil geen kans om zich te hechten aan je raam. 
  • Een bacterie- en schimmelwerende werking. Door het beschermlaagje kunnen deze micro-organismen niet verspreiden.
  • Tot slot hoef je zelf niet meer je ramen wassen of te laten lappen. Dit scheelt enorm veel tijd en moeite. Huur je steeds een ramenwasser in? Dan bespaar je op lange termijn dus veel geld. Tel uit je winst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *