Woontips

De beste manier om mollen in de tuin te bestrijden

Mollen zijn eigenlijk schattige dieren, waar je als mens normaal gesproken geen last van hebt. Ze leven onder de grond en komen het liefst zo min mogelijk in contact met mensen. Onder de grond hebben ze hun eigen wereldje, waar ze in rust en vrede leven. Maar in de zomer komen ze ook graag even boven de grond loeren. Vooral ‘s nachts laten ze zich boven de grond zien. Dat klinkt heel erg leuk, maar omdat ze zo nu en dan boven de grond komen, veroorzaken ze lelijke molshopen. Zonder dat de mollen het door hebben, verwoesten ze keurig aangelegde tuinen en gazons. Hoe kom je hier vanaf is nu de vraag? In dit artikel bespreken we hoe je mollen bestrijdt met mollen carbid.

Hoe kun je mollen bestrijden?

Je kan mollen verjagen met carbid, maar eerst bespreken we nog wat ouderwetse methoden. Een daarvan is met geluid: een ultrasoon apparaat houdt de mollen op afstand. Ook het plaatsen van een klem is een optie. Echter, diervriendelijk is dit niet en een klem zetten is ook nog best een lastige klus. Ook kun je gif inzetten om de mollen te bestrijden, maar de mollen gaan hier dood aan. Het gif is ook nog eens slecht voor de grond van je tuin of gazon. Met een mollenval vang je de mol levend, maar als het beestje te lang in de val zit sterft hij misschien alsnog van de honger. Daarom is het advies om mollen carbid te gebruiken. Dit is diervriendelijk en niet schadelijk voor de bodem. Lees verder om hier meer over te weten over mollen bestrijden met carbid.

Wat is mollen carbid?

Mollen carbid bestaat uit brokjes. De structuur lijkt een beetje op kleine steentjes. Het zijn dus kleine korrels en dat maakt het makkelijk om de carbid te verdelen over de probleemgebieden in je tuin of gazon. Het is een ecologisch bestrijdingsmiddel. Dat houdt in dat het in natuurlijk verhouding is tot de grond en de bewoners. Als de carbid met water wordt gemengd, dan komt er een gas vrij met een penetrante geur. De mollen hebben hier een hekel aan, zodat ze ver bij je tuin uit de buurt blijven. De mollen gaan niet dood van carbid. Je verjaagt ze alleen met het gebruik ervan.

Hoe gebruik je mollen carbid?

Schep eerst de grond een beetje om met een schepje. Voeg de carbid toe aan de losse aarde van de molshoop. Als de grond nog vocht bevat, reageert het middel gelijk. De carbid begint te sissen en er komt een beetje damp vanaf. Als de grond droog is, kun je het beste een beetje water toevoegen met een gieter. De gang die naar het ondergrondse gedeelte leidt, mag niet instorten. Leg er dan een tegel of een plank op, om er zeker van te zijn dat de molshoop intact blijft. Anders wordt de verspreiding van het gas moeilijker en is de werking van de mollen carbid minder effectief.

Waarom is mollen carbid beter dan andere middelen?

Je kan mollen carbid beter gebruiken dan andere middelen, omdat het diervriendelijk is en niet schadelijk voor de bodem. Zo hou je er als mens vast ook een goed gevoel aan over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *