Wooninspiratie / Woonkamer inspiratie

Creatief met bijzettafels

Of je hem nou gebruikt als salontafel of als handige opbergplek naast de bank, bijzettafeltjes kan je overal wel kwijt en hebben altijd wel een functie. Je kunt een bijzettafeltje namelijk zowel gebruiken als handige opbergplek als een ware toevoeging aan je interieur. Heb jij nog een lege plek in huis die je graag wilt opvullen, dan lees je in dit blog hoe je dat met een bijzettafeltje erg makkelijk kan doen.

Als salontafel

Een bijzettafeltjes is natuurlijk gemaakt om dingen op te zetten. Maar wist je ook dat je jouw salontafel kan vervangen door gebruik te maken van meerdere bijzettafeltjes? Door bijzettafeltjes van verschillende hoogtes te gebruiken zorg je voor een speelt effect wat jouw interieur direct een frisse uitstraling geeft. Daarnaast kunnen sommige bijzettafels (deels) onder elkaar geschoven worden, waardoor je ook nog eens ruimte kan besparen als dat nodig is.

Een tafeltje bij de hand

Een bijzettafel is natuurlijk een handige plek om bijvoorbeeld jouw drinken, boek of telefoon op neer te leggen en je geen zin hebt om van de bank af te komen. Wil jij ook graag een bijzettafeltje naast de bank, zorg dan voor een mooi contrast tussen het bijzettafeltje en de bank. Zo doen ruw stof of leer en hout het bijvoorbeeld erg goed. Probeer ook met verschillende kleuren te spelen door verschillende kleurcombinaties te maken.

Bijzettafel als “kastje”

Een bijzettafeltje hoeft tegenwoordig niet alleen maar functioneel te zijn. Een toffe bijzettafel kan ook een echte blikvanger in jouw interieur worden. Denk bijvoorbeeld eens aan dat lege hoekje in huis waar je maar niks voor weet te bedenken. Probeer dan eens een stoer bijzettafeltje met een leuke plant of vaas. Je kunt hem ook persoonlijk maken door er dierbare foto’s op neer te zetten van familie en vrienden.

Trolleys

Heb jij je interieur elke week weer anders staan, dan is het natuurlijk handig als het ook makkelijk te verplaatsen is. Met een toffe trolley kan je alle kanten op. Trolleys zijn ook erg geschikt als bijzettafeltjes en geven jouw interieur weer net even een andere uitstraling. Daarnaast zijn ze ook erg handig voor als de salontafel te krap wordt met verjaardagen.

Zoals je hebt kunnen lezen kan je met bijzettafeltjes alle kanten op. Experimenteer met verschillende tafeltjes en combinaties en je zult versteld staan van jouw eigen creativiteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *