Woontips

Buiten spelen op het speelplein

Net zoals wij volwassenen vroeger graag deden, spelen kinderen het liefst de hele dag buiten. Ze weten zich vaak kostelijk te vermaken door onbezorgd met hun vriendje of vriendinnetje op het speelplein te spelen. Het is belangrijk dat we dit blijven stimuleren in de huidige maatschappij, waar kinderen veel meer binnen zitten dan vroeger. Speeltoestellen, schommels en zandbakken zijn hierbij een goed middel om de kinderen lekker actief hun gang te kunnen laten gaan.

Speeltoestellen bijvoorbeeld, vindt je in verschillende soorten en maten zoals op schoolpleinen, parken en op gemeenschappelijke buitenspeelplaatsen. Ze zijn niet weg te denken uit het dagelijkse straatbeeld. Het is een speelse manier voor kinderen om in beweging te blijven. Een speelplek waar ze sociale contacten opdoen en waar ze eveneens hun fysieke energie kwijt kunnen.

Een eigen speeltoestel in je tuin

Wat voor veel kinderen vroeger een onwerkelijke droom leek, is nu dichterbij dan ooit. Een eigen speeltoestel in je tuin. Van de glijbaan, schommelen of lekker klimmen wanneer je zelf wilt. Vooral in deze tijden van corona waarin we afstand moeten houden van elkaar, is dit een verantwoorde manier van spelen en een goede uitlaatklep voor kinderen. Daarnaast is het voor ouders een veilig idee dat de kinderen dichtbij in eigen tuin kunnen spelen. Speeltoestellen, speelhuisjes, schommels en ook zandbakken zijn ondertussen ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuin. Kinderen kunnen vele jaren plezier hebben van een eigen speeltoestel en samen met hun vriendjes de tijd van hun leven beleven in hun eigen vertrouwde omgeving.

Waar moet je op letten als je een speeltoestel of speelhuisje wilt kopen?

Het is belangrijk om te letten op het materiaal van de speeltoestellen. Geïmpregneerd FSC Hout is een goede keuze omdat het een keurmerk is waarbij je zeker weet dat je hout van kwaliteit koopt wat nog lang mee zal gaan. Omdat het speeltoestel of speelhuisje buiten zal komen te staan kan het zijn dat er wat oppervlaktescheuren kunnen ontstaan in het hout. Dit is een natuurlijk verschijnsel en heeft verder geen invloed op de stevigheid van het hout en toestel. Een speeltoestel van goede kwaliteit gaat jaren mee. Het is belangrijk dat de toestellen worden geleverd met grondankers, omdat het toestel dan veilig kan worden gebruikt. Kijk voor meer informatie eens op https://speeltoestel-koning.nl/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *