Woonideeën

Breng sfeer en gezelligheid aan in je woning met fotolijsten

We hebben allemaal wel dat favoriete kiekje op onze telefoon staan. Een foto van een mooie herinnering of een foto van een dierbare die helaas niet meer in ons midden is. Foto’s horen thuis in elk interieur. Of je nu een strak en moderne woonkamer hebt of er juist een klassieke sfeer hangt, een foto kan en mag altijd. Het brengt juist de persoonlijke touch aan. Gelukkig zijn fotolijsten in alle soorten en maten te koop.

Klassieke fotolijsten

Klassieke fotolijsten zijn tijdloos en hebben veel karakter. Het zijn vaak bijzondere lijsten met een opvallende uitstraling. Deze bijzondere fotolijsten zijn dan ook vaak echte blikvangers en de foto van die leuke vakantie, dat gezellige familiemoment en dat lieve huisdier past hier uitstekend in. Een klassiek model is vaak net even wat meer dan een standaard lijstje. Zo heeft het een bijzondere rand, mooie klassieke tierelantijntjes of het heeft die mooie gouden glans.

Strak en modern

Naast klassieke fotolijsten zijn er ook genoeg strakke en moderne lijstjes te koop. Deze passen uitstekend in een strak en modern interieur, maar brengen ook rust in een speelse en karakteristieke woonkamer. De strakke moderne lijsten maken je interieur nog mooier wanneer je meerdere grote modellen boven je dressoir hangt. Het worden echte blikvangers. Daarnaast past elke foto wel in zo’n strak en modern lijstje. Je aandacht wordt niet afgeleid door de versiersels aan de rand, maar je oog wordt getrokken naar de foto.

Fotolijsten van verschillende materialen

Je kunt de fotolijsten kopen in verschillende soorten materiaal. Zo zijn er houten lijsten, met een mooie warme en natuurlijke uitstraling, maar kun je ook fotolijsten van aluminium kopen. Daarnaast zijn de strakke fotolijsten vaak van een zwarte kunststof gemaakt en zijn er tevens klassieke silverplated fotolijsten die net even wat extra’s geven. En is de foto helaas te klein voor de lijst, dan bestel je er gewoon een mooie passe-partout bij voor een speciaal effect.

Verschillende formaten fotolijsten

Fotolijsten zijn in veel verschillende formaten te koop. Zo kun je hele kleine lijstjes kopen, waar bijvoorbeeld een pasfoto prima in past, maar zijn er ook extreem grote fotolijsten voor bijvoorbeeld boven de bank. Uiteraard dient je foto wel van goede kwaliteit te zijn, als je hem in die grote lijst wilt plaatsen. De meest gangbare maten zijn 10×15 en 13×18. Deze fotolijsten kun je bijvoorbeeld eenvoudig op de kast of dressoir plaatsen, maar ook aan de muur misstaan ze zeker niet.

Collagefotolijsten en wissellijsten

Naast de standaard fotolijst modellen, zijn er ook collage fotolijsten te koop. In deze lijst kun je meerdere foto’s plaatsen. Erg handig wanneer je geen keuze kunt maken tussen al die verschillende foto’s. En wil je graag een keer eenvoudig van foto kunnen wisselen? Dan zijn de wissellijsten zeker een aanrader. Dankzij het handige klik-systeem wissel je snel van foto en heb je binnen korte tijd een andere foto aan je muur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *