Woontips

Bosch PTS 10 T zaagtafel met onderstel

Door de opties en mogelijkheden van deze Bosch zaagtafel is de prijs relatief goedkoop. Alle veiligheidssystemen zorgen ervoor dat het bijna onmogelijk wordt in contact te komen met de zaag. Je kunt de zaag kantelen om verstek zagen mogelijk te maken. Wat zijn de voor en nadelen van de Bosch PTS 10 T, we hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Groot tafeloppervlak

Bij veel zaagtafels is het formaat van het werkblad een probleem. Wil je een klein stukje afzagen dan valt dat direct op de grond, bij grotere werkzaamheden ligt je werkstuk onstabiel omdat je tafeloppervlak te klein is. Met het tafeloppervlak van deze zaagtafel is dit verleden tijd.

Verlengd tafelblad

Een mobiele zaagtafel is beperkt in het formaat van het werkbladoppervlak. Wordt die te groot gemaakt dan kun je er niet meer mee door deuren en andere openingen. Bosch heeft hier handig op ingespeeld door het mogelijk te maken het tafelblad te verlengen. Eenvoudig kun je nu grotere werkstukken of platen op maat zagen zonder dat je materiaal onstabiel op het werkblad ligt.

Onderstel

Bij aanschaf van de Bosch PTS 10 T wordt een onderstel meegeleverd. Een stabiel onderstel wat geschikt is om er een echte werkplaatszaag van te maken.

Veiligheid

Om veilig het laatste stukje materiaal te zagen wordt een duwstokje meegeleverd. De zaag is beschermd met een stevige zaagkap ter bescherming van je handen. Het spouwmes zorgt ervoor dat je materiaal niet klem komt te zitten na het zagen.

Aanloopbegrenzing

Om te voorkomen dat de zaag direct op volle toeren begint te draaien is er een aanloopbegrenzer ingebouwd. De zaag gaat pas als het nodig is op maximale toeren draaien. Dit voorkomt onnodig trillen van de zaagtafel.

Duwslede

Wil je een klein stukje materiaal zagen dan kun je dat in de duwslede klem zetten om veilig te zagen. De duwslede zit naast de zaag vast in rails. Ook is het mogelijk de slede in te stellen tot 60 graden om een verstek te zagen.

Nadelen

De Bosch PTS 10 T zaagtafel weegt 23,5kg zonder onderstel. Voor een mobiele zaagtafel is dat zwaar te noemen. Niet geschikt om iedere dag te verplaatsen naar een andere locatie.

Op maat instellen van de geleider

Wil je op de mm zuiver zagen dan moet je daar wel even de tijd voor nemen. De maatverdeling is niet heel zuiver welke is aangegeven op het werkblad. Met een beetje oefenen ben je daar zo aan gewend.

Conclusie

De Bosch PTS 10 T zaagtafel zit tussen een professionele en hobby zaagmachine in. De prijs schommelt er ook tussenin. Goedkoper dan een professionele zaag en duurder dan een hobby zaag. Een mooie zaag voor regelmatig gebruik. Veilig, stevig en betrouwbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *