Woontips

Betaalbaar wonen in de buurt van Amsterdam

Zoals bij iedereen trekt ook bij jou de sprankel van de grote stad. Je bent een actieveling en een avonturier en het feit dat er altijd iets te beleven valt trekt je enorm aan. Zo zou je het liefst in Amsterdam willen wonen, met uitzicht over de grachten of aan het Vondelpark. Maar je bent ook wel zo realistisch genoeg om te weten dat daar een prijskaartje aan hangt. Je hebt een bepaald budget en bepaalde wensen en wilt het liefst in de stad wonen, wat doe je in dat geval: je wensen bijstellen of de locatie enigszins wat aanpassen. 

In beide gevallen is het logisch dat je er moeite mee hebt om water bij de wijn te doen. Je hebt een bepaalde visie van je droomhuis en de locatie weegt daar ook zeer zeker in mee.
Maar gezien de huidige woningmarkt is het van belang dat als je toch stappen wilt maken dat je verder kijkt dan je neus lang is.

Amsterdam en omstreken

In Amsterdam wonen is uiteraard een zege, je hebt een prettig internationaal treinstation, bent dichtbij Schiphol en kan van alle voorzieningen van de stad gebruik maken. Of het nu culturele of culinaire voorzieningen zijn, alles is binnen loop- of fietsafstand. Echter kan het ook zo zijn dat je wat verder moet reizen, dan kan je gebruik maken van een breed aanbod aan openbaar vervoersregelingen en eventueel natuurlijk de auto of de taxi.

Echter is het ook interessant om voor jezelf na te gaan, hoe vaak je daadwerkelijk gebruik maakt van de binnenstad of dat wat de stad je zoal te bieden heeft. Wellicht ga je inderdaad dagelijks uit eten en elke week naar een museum of bioscoop. Maar misschien heb je daar wel geen behoefte aan of geen tijd voor. Wanneer je behoeftes toch ergens anders liggen en zich meer concentreren op binnenshuis, kan je er goed aan doen om je woonwensen zwaarder te laten wegen dan je locatie.

Groot-Amsterdam is ook een optie

Je zou kunnen kijken naar mogelijke opties buiten de stad, maar wel nog in de buurt van de stad. Denk daarbij aan steden die in de buurt van Amsterdam liggen. Haarlem, Zaandam en Purmerend zijn veel gekozen uitvalsbasissen in de buurt van Amsterdam. Dit omdat je er beter betaalbaar kan wonen en toch in een stadse omgeving bent. Met waarschijnlijk ook meer rust dan in de stad Amsterdam, maar wel de mogelijkheid om binnen een halfuur in het centrum te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *