Woontips

De beste mollenverjagers op een rijtje

Mollen zijn dieren die prima alleen kunnen zijn. Maar ook zonder hun vriendjes kunnen ze genoeg schade in de tuin aanrichten. In dit artikel geven we informatie over een mollenplaag en welke mollenverjagers je kunt gebruiken om ze te voorkomen. Lees snel verder!

Wat is een mollenplaag precies?

Een mollenplaag is niets minder dan mollen die jouw tuin molesteren. De mollen zullen graven onder de grond moeten graven om van A naar B te komen. Tijdens het graven, kunnen er verzakkingen in de grond ontstaan. Jammer genoeg draait de mol niet op voor de kosten voor de grondverzakkingen. In dit geval zal je een hoveniersbedrijf langs moeten laten komen die de schade herstelt. Dit geintje kan behoorlijk hoog in de schade lopen.

Mollen bestrijden of verjagen?

Wij krijgen regelmatig de vraag wat het verschil is tussen mollen bestrijden en verjagen. In het geval je mollen bestrijdt, worden ze vaak gedood wat uiteraard niet de meest diervriendelijke manier is. Het bestrijden van een mol werkt vaak effectief en kun je doen middels een mollenklem. Wanneer je liever voor een diervriendelijkere oplossing kiest, koop je een mollentunnel (mollenverjager). Hiermee kun je de mol vangen en later weer vrijlaten.

Op het internet worden verschillende mollenverjagers aangeboden. We raden je aan om mollen te voorkomen. Indien je te laat bent kun je het beste voor een diervriendelijke methode kiezen, zodat de mol gewoon verder kan leven. Meer weten over het kopen van een mollenverjager? Neem dan eens een kijkje op de website over mollenverjagers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *